Пријатељска Русија се одазвала позиву председника Вучића.
Евакуација српских студената специјалним летом из Москве / САЗНАЈЕ БК ТЕЛЕВИЗИЈА

1
2324
Специјалним летом из Москве у Београд ће око 19 часова допутовати група од 90 српских студената, сазнаје БК телевизија.
Иако је Аеродром „Никола Тесла“ за време ванредног стања одлуком Владе затворен за међународни саобраћај, осим за хуманитарне летове и карго саобраћај, авион компаније „Аерофлот“ добио је посебну дозволу да може да слети у престоницу Србије. Велике заслуге за то припадају Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које предводи Зорана Михајловић.
Ову информацију нам је потврдио народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Русијом у Народној скупштини. Он је истакао да је сарадња између две државе на високом нивоу и у најтежим тренуцима, какви су управо ови када се цео свет бори са опаким корона вирусом, а све то пре свега захваљујући стратешком партнерству које успешно негују председници Владимир Путин и Александар Вучић.
– Пријатељска Русија се одазвала позиву председника Вучића и обезбедила авион за евакуацију српских студената који се школују на престижним руским универзитетима. Сви они су прошли здравствене контроле пре него што су се укрцали на овај специјални лет. Ово је био једини начин да се врате у Србију својим породицама – рекао је Карић који је био у сталној координацији са конзулом Србије у Русији Миланом Живковићем.
Искрену захвалност Карић је изразио и руском амбасадору у Србији Александру Боцан-Харченку, који је умногоме допринео да се овај специјални лет реализује.

1 КОМЕНТАР

  1. Nije li vas sramota to da napisete? Licno sam doleteo tim letom
    Redovni let, karte su bile preskupe, u avionu su bila ukupno 4 studenta.. let je odlozen 6 sati pa smo zbog policijskog casa bili zaglavljeni na aerodromu do jutra

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име