Elena Pupčina u srpskom parlamentu (foto-video)

0
2045

Radnu posetu Beogradu zamenica ministra spoljnih poslova Republike Belorusije Elena Pupčina Nikolajevna nastavila je danas razgovorima u predsedništvu Srbije, vladi kao i posetom parlamentu. U Skupštini Srbiji Pupčinu su primili potrpredsednici: Veroljub Arsić, dr Vladimir Marinković, članovi poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Belorusije na čelu sa predsednikom grupe Dragomirom J. Karićem.

Obrativši se poslanicima srpskog parlamenta zamenica ministra spoljnih poslova Belorusije Elena Pupčina istakla je zainteresovanost vlasti u Minsku da bilateralni odnosi dve zemlje nastave da se razvijaju uzlaznom putanjom. Ona je predsednici Skupštine Maji Gojković kao i svim poslanicima čestitala Dan državnosti uz poziv predednici Gojković da tokom aprila poseti Minsk.

Potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić, u otvorenom razgovoru sa Pupčinom, osvrnuo se na ulogu Belorusije u rešavanju sukoba u Ukrajini zaključivši da samo veliki državnici poput Aleksandra Grigorjeviča Lukašenka mogu na sebe da preuzmu ulogu posredniku u prevazilaženju dubokih političkih nerazumevanja kakvima danas obiluju odnosi između Rusije i zapane Evrope.

Potpredsednik dr Vladimir Marinković zahvalio je gošći na poseti rekavši da mu je bila čast što je i prilikom posete predsednika Lukašenka on bio jedan od njegovih domaćina u Skupštini Srbije. Podsetio je i na važnost uspostavljanja što tesnijih ekonomskih veza Srbije i Belorusije.

Poslanik Dragomir J. Karić šef poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Belorusije zahvalivši na poseti kao i pomoći koju Belorusija nesebično pruža Srbiji na svim poljima sa mnogo ponosa istakao je činjenicu da u srpskom parlamentu ne postoji opozicija kada je potrebno doneti bilo koju odluku po pitanju bratskih odnosa slovenske braće belorusa.

Video u pripremi…

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime