Елена Пупчина у српском парламенту (фото-видео)

0
2070

Радну посету Београду заменица министра спољних послова Републике Белорусије Елена Пупчина Николајевна наставила је данас разговорима у председништву Србије, влади као и посетом парламенту. У Скупштини Србији Пупчину су примили потрпредседници: Верољуб Арсић, др Владимир Маринковић, чланови посланичке групе пријатељства Србије и Белорусије на челу са председником групе Драгомиром Ј. Карићем.

Обративши се посланицима српског парламента заменица министра спољних послова Белорусије Елена Пупчина истакла је заинтересованост власти у Минску да билатерални односи две земље наставе да се развијају узлазном путањом. Она је председници Скупштине Маји Гојковић као и свим посланицима честитала Дан државности уз позив предедници Гојковић да током априла посети Минск.

Потпредседник Скупштине Верољуб Арсић, у отвореном разговору са Пупчином, осврнуо се на улогу Белорусије у решавању сукоба у Украјини закључивши да само велики државници попут Александра Григорјевича Лукашенка могу на себе да преузму улогу посреднику у превазилажењу дубоких политичких неразумевања каквима данас обилују односи између Русије и запане Европе.

Потпредседник др Владимир Маринковић захвалио је гошћи на посети рекавши да му је била част што је и приликом посете председника Лукашенка он био један од његових домаћина у Скупштини Србије. Подсетио је и на важност успостављања што теснијих економских веза Србије и Белорусије.

Посланик Драгомир Ј. Карић шеф посланичке групе пријатељства Србије и Белорусије захваливши на посети као и помоћи коју Белорусија несебично пружа Србији на свим пољима са много поноса истакао је чињеницу да у српском парламенту не постоји опозиција када је потребно донети било коју одлуку по питању братских односа словенске браће белоруса.

Видео у припреми…

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име