Друштевене мреже важне за успех на изборима / Богољуб Карић има 118 милиона прегледа на интернету за годину дана

0
3064
rpt

На препоруку Владе Србије Народна скупштина Србије организовала је састанак „Прецизирање појма заступљености без дискриминације свих политичких субјеката у току изборне кампање“ на који су позвани представници политичких странака, РЕМ, пружалаца медијских услуга у области телевизије са националном фреквенцијом, и Радне групе Владе Србије за сарадњу са ОЕБС и ОДИХР.

Председник Одбора Скупштине Србије за културу и информисање Мирко Крлић је отворио дебату, а први се обратио председник радне групе и потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић. Он је изнео низ предлога који би требало да допринесу равноправном представљању партија током предизборне кампање.

– Када сам разговарао са представницима медија, РЕМ и политичких странака схватио сам да постоји различита перцепција како ствари функционишу и како би требало да се успоставе стандарди. Не можете свакоме ко нешто затражи и ко сматра да има право на нешто то и обезбедити. Онда би Дневник РТС морао да траје најмање 16 сати. Мислим да је немачки модел нешто што је прихватљиво за Србију – рекао је између осталог Стефановић.

 

Потом је Оливера Зекић, чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), говорила о нападима на ту институцију појединих опозиционих лидера који, како је приметила, нису дошли на састанак у Скупштину Србије као и о самој улози РЕМ и законским оквирима у којима он једино може деловати.

rpt

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника Покрет Снага Србије – Богољуб Карић, похвалио је скуп и изнео низ одличних предлога.

– Поздрављам све, посебно вас госпођо Зекић. Надам се да ће што пре бити конкурс за националну фреквенцију тако да може да конкурише БК телевизија, најбоља телевизија која је икада била на овим просторима, а коју су угасиле управо странке са префиксом „демократски“. Све овде изнете дискусије имају своје место и сви желе на РТС, на Пинк… А шта ради Покрет Снага Србије – Богољуб Карић? Када су 2008. године били избори за председника Србије на којима је учестовала Миланка Карић, ми смо тада били тотално затворени са свих страна. И чему смо прибегли? Интернету! Први пут сам тада чуо за Фејсбук, а сад ћу вам изнети неколико података и биће вам све јасно да никад немате потребе да идете било где – ни на РТС, ни на Пинк, ни на Хепи… Ако вас позову – добродошли сте, ако не – послушајте ме. Богољуб Карић, лидер Покрета Снага Србије – Богољуб Карић, прошле године је имао 118 милиона прегледа на друштвеним мрежама, више милиона коментара и 600.000 редовних пратилаца! – нагласио је народни посланик Драгомир Ј. Карић јасно стављајући до знања свима да је Богољуб Карић најбоље од свих препознао значај Фејсбука, Твитера и Инстаграма где пласира поруке у којима, пре свега, исказује реалне пословне успехе и у којима наглашава важност породице.

Драгомир Ј. Карић је подсетио на речи потредседника Скупштине Ђорђе Милићевић, који је претходно испред СПС говорио на дебати, и који је истакао да ако имате добар програм, онда ће да вас прате, да вас читају и слушају, што је управо случај са Богољубом Карићем и Покретом Снага Србије – БК.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име