Драгомир Карић са сарадницима обишао Индустрију меса “Змајевац” у Иригу: Урадићемо све да породичне фирме попут ове унапреде своје пословање

0
4083

Заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Драгомир Ј. Карић обишао је у недељу са својим сарадницима Индустрију меса “Змајевац” у Иригу, где је имао прилику да се упозна са начином рада ове компаније која успешно послује на спрком тржишту безмало 26 година.

Ова породична фирма, која се може похвалити великим асортиманом месних производа, али и чињеницом да запошљава око 500 радника, у власништву је Здравка Јелића. Да све функционише, као на траци, брине и Здравков син Василије, који свакодневно помаже у унапређењу пословања.

“С поносом можемо да истакнемо да смо лидери у Србији по широком асортиману конзервираних готових јела, којих има више од 30 и да смо једини који раде паковање од 450 грама. Производимо све врсте паштета, пилећу, говеђу, ћурећу и гушчију, од 50, 70 и 150 грама, месне нареске у паковањима од 150 и 300 грама”, наводи млади Јелић.

Да сва роба стигне до купаца задужен је Здравков брат Бранко Јелић, који је власник трговинског предузећа “Подунавље-Беочин” у оквиру којег се налази 80 малопродајних објеката. Између осталог у оквиру предузећа налази се и индустријска пекара, производња тоалет папира, тестенина, ајвара, колача и торти.

“Оно што нам је потребно јесте пласман наше конзервиране хране, и ту нам је господин Карић понудио сарадњу, односно помоћ. Имамо добар потенцијал и уз мали додатак радне снаге могли бисмо да производимо велику количину конзервиране хране. Било би нам драго када бисмо могли да производимо за руско и евентуално тржиште бивше Југославије”, каже Бранко Јелић.

Драгомир J. Карић истакао је да му је част што је могао да буде гост браће Јелић, која га, како каже, подсећају на оно што су некада била браћа Карић. Додаје да ће дати све од себе како би им помогао око добијања логистичке подршке и свега што је потребно да се ова успешна породична фирма и даље развија.

“Одушевљен сам тиме што они данас раде без кредита, субвенција, а запошљавају скоро 500 људи. То је оно што Србији треба, чему треба да стреме сви пољопривредници и оно за шта се залаже наш премијер и новоизабрани председник Алесандар Вучић. Верујем да пројекат, попут овог који имају браћа Јелић неће остати незапажен у Србији. Оно што сам имао прилику овде да видим са својим колегама подсетило ме је на оно што су некада била браћа Карић, а то су данас браћа Јелић. Искрено сам одушевљен и максимално ћу се потрудити да помогнем да ова производња буде још боља и профитабилнија”, рекао је Карић.
Он је додао да се нада да ће општина Ириг, покрајински секретаријат за привреду на челу са извршним већем Игора Мировића сигурно препознати потенцијал Индустрије меса “Змајевац” која не производи само производе од свињског, већ и говеђег, јунећег и пилећег меса.

“Што се тиче њихове производње и пласмана њихових производа у праву су када кажу да има капацитета. Могли би да пласирају своју робу на тржишта Русије, Украјине, Азербејџана, Казахстана, Узбекистана, Киргистана, Туркменије и Таџикистана”, закључује Карић.


Индустрију меса “Змајевац” обишли су и председник Извршног одбора Главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Перса Мињовић, председник Надзорног одбора Милош Вучинић, члан Извршног одбора и координатор за јужно- бачки округ Марко Биљић, председник привременог органа Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Ириг Рајко Божић и председник општинског одбора Беочин Саша Богданов.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име