Dragomir Karić sa saradnicima obišao Industriju mesa “Zmajevac” u Irigu: Uradićemo sve da porodične firme poput ove unaprede svoje poslovanje

0
3967

Zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Dragomir J. Karić obišao je u nedelju sa svojim saradnicima Industriju mesa “Zmajevac” u Irigu, gde je imao priliku da se upozna sa načinom rada ove kompanije koja uspešno posluje na sprkom tržištu bezmalo 26 godina.

Ova porodična firma, koja se može pohvaliti velikim asortimanom mesnih proizvoda, ali i činjenicom da zapošljava oko 500 radnika, u vlasništvu je Zdravka Jelića. Da sve funkcioniše, kao na traci, brine i Zdravkov sin Vasilije, koji svakodnevno pomaže u unapređenju poslovanja.

“S ponosom možemo da istaknemo da smo lideri u Srbiji po širokom asortimanu konzerviranih gotovih jela, kojih ima više od 30 i da smo jedini koji rade pakovanje od 450 grama. Proizvodimo sve vrste pašteta, pileću, goveđu, ćureću i guščiju, od 50, 70 i 150 grama, mesne nareske u pakovanjima od 150 i 300 grama”, navodi mladi Jelić.

Da sva roba stigne do kupaca zadužen je Zdravkov brat Branko Jelić, koji je vlasnik trgovinskog preduzeća “Podunavlje-Beočin” u okviru kojeg se nalazi 80 maloprodajnih objekata. Između ostalog u okviru preduzeća nalazi se i industrijska pekara, proizvodnja toalet papira, testenina, ajvara, kolača i torti.

“Ono što nam je potrebno jeste plasman naše konzervirane hrane, i tu nam je gospodin Karić ponudio saradnju, odnosno pomoć. Imamo dobar potencijal i uz mali dodatak radne snage mogli bismo da proizvodimo veliku količinu konzervirane hrane. Bilo bi nam drago kada bismo mogli da proizvodimo za rusko i eventualno tržište bivše Jugoslavije”, kaže Branko Jelić.

Dragomir J. Karić istakao je da mu je čast što je mogao da bude gost braće Jelić, koja ga, kako kaže, podsećaju na ono što su nekada bila braća Karić. Dodaje da će dati sve od sebe kako bi im pomogao oko dobijanja logističke podrške i svega što je potrebno da se ova uspešna porodična firma i dalje razvija.

“Oduševljen sam time što oni danas rade bez kredita, subvencija, a zapošljavaju skoro 500 ljudi. To je ono što Srbiji treba, čemu treba da streme svi poljoprivrednici i ono za šta se zalaže naš premijer i novoizabrani predsednik Alesandar Vučić. Verujem da projekat, poput ovog koji imaju braća Jelić neće ostati nezapažen u Srbiji. Ono što sam imao priliku ovde da vidim sa svojim kolegama podsetilo me je na ono što su nekada bila braća Karić, a to su danas braća Jelić. Iskreno sam oduševljen i maksimalno ću se potruditi da pomognem da ova proizvodnja bude još bolja i profitabilnija”, rekao je Karić.
On je dodao da se nada da će opština Irig, pokrajinski sekretarijat za privredu na čelu sa izvršnim većem Igora Mirovića sigurno prepoznati potencijal Industrije mesa “Zmajevac” koja ne proizvodi samo proizvode od svinjskog, već i goveđeg, junećeg i pilećeg mesa.

“Što se tiče njihove proizvodnje i plasmana njihovih proizvoda u pravu su kada kažu da ima kapaciteta. Mogli bi da plasiraju svoju robu na tržišta Rusije, Ukrajine, Azerbejdžana, Kazahstana, Uzbekistana, Kirgistana, Turkmenije i Tadžikistana”, zaključuje Karić.


Industriju mesa “Zmajevac” obišli su i predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Persa Minjović, predsednik Nadzornog odbora Miloš Vučinić, član Izvršnog odbora i koordinator za južno- bački okrug Marko Biljić, predsednik privremenog organa Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Irig Rajko Božić i predsednik opštinskog odbora Beočin Saša Bogdanov.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime