Драгомир Ј. Карић на челу Удружења пријатељства Србије и Туниса

0
2180

Народни посланик Драгомир Ј. Карић примио је данас Њ.Е. амбасадора Туниса у Београду Мажида Хамлавија. Сврха посете била је разговор о међусобној сарадњи две земље као и формирање Удружења пријатељства Туниса и Србије. Том приликом Њ. Е. амбасадор Хамлави, упутио је званичан позив народном посланику Драгомиру Ј. Карићу, да буде на челу тог Удружења.

IMG_6540

“Дошао сам овде данас да бих разговарао о стварању Удружења пријатељства између Србије и Туниса. Сигуран сам да ће он као председник тог Удружења, урадити много тога у циљу унапређења добрих односа две државе. Ја не могу да пронађем бољу особу за ту функцију од мог брата Драгомира, због свих људских и осталих квалитета које он поседује. Морам да кажем да ми је био од велике помоћи од тренутка мог доласка у Србију. Он је велики пријатељ Туниса”, изјавио је Њ.Е. амбасадор Туниса у Београду, Мажид Хамлави.

Према речима Њ.Е. амбасадора Хамлавија, односи између Србије и Туниса су на веома високом нивоу. Посета председника Србије Томислава Николића Тунису прошле године, била је изузетно успешна, рекао је амбасадор и додао да, на економском плану, размена није на нивоу на ком би могла да буде.

“Зато је потребно да радимо на јачању тих економских односа а упоредо са тим и на јачању културних односа, а ускоро ће бити организована и недеља културе у Београду”, рекао је Њ. Е. амбасадор Хамлави.
IMG_6498

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, изјавио је да за њега представља велику част и задовољство да буде на челу Удружења пријатељства Србије и Туниса, што и прихвата, и да се нада да ће то уједно бити и прилика да се поред дипломатских и економски односи две земље, подигну на виши ниво.

“Ту видим велику шансу за промоцију српске привреде, у области туризма, здравства, образовања, културе као и у другим областима. Дипломатски односи две земље су у успону, а надам се да ће поред билатералних и економски односи бити подигнути на виши ниво”, рекао је Драгомир Ј. Карић.

Ми смо се договорили да све будуће посете прате бизнисмени и привредници и са једне и са друге стране, што је са великих задовољством прихваћено са њихове стране, и верујем да ће врло брзо доћи до тих сусрета, рекао је Карић.

IMG_6530

“Ја ћу потенцирати и бити предводник наших пословних људи да се оствари та сарадња, како би дошло до задовољавајућег нивоа размене у свим областима, еквивалентној пријатељским односима две земље”, каже Драгомир Ј. Карић.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, посебно је захвалио Њ.Е. амбасадору Хамлавију, на очувању споменика српских ратника из Првог светског рата у Тунису.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име