Делегације Скупштине и Казахстана о сарадњи две земље

0
2045

Делегације Скупштине Србије и државе Казахстан разговарале су данас о могућностима унапређења свестраних односа две земље, посебно на економском плану, а спрски парламентарци добили су позив да буду ангажовани као посматрачи на председничким изборима у Казахстану 26. априла.

Како је саопштио спрски парламент, шефица скупштинске делегације у Парламентарној скупштини ОЕБС Дијана Вукомановић и посланици СНС Драгомир Карић и Миланка Карић, разговарали су са амбасадором Казахстана у Србији на нерезиденцијалној основи Нурбахом Рустемовим и државном делегацијом Казахстана, која борави у радној посети Србији.

Саговорници су истакли значај сарадње парламентараца, како на нивоу два парламента, тако и парламентарних делегација у ПС ОЕБС, Савету Европе и другим облицима мултилатералне сарадње парламентараца.

Вукомановић је истакла да је добра прилика да се у години када Србија председава ОЕБС-у прошири и додатно унапреди сарадња Србије и Казахстана, поготово након отварања амбасаде те пријатељске земље у Београду. „Иако су наше две државе територијално удаљене, заједно смо суочени са истим изазовима очувања мира, демократије и просперитета грађана у целом евроазијском региону“, нагласила је Вукомановић, а саопштила Скупштина Србије.

Амбасадор Казахстана упознао је саговорнике са актуелном политичком ситуацијом у тој земљи и навео да се 26. априла одржавају ванредни председнички избори, и упутио позив парламентарцима Србије да се ангажују као посматрачи.

Током сусрета, саговорници су констатовали да на политичком плану постоје могућности за наставак добре сарадње, а српска страна је истакла захвалност на принципијелном ставу Казахстана у непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име