Николић и Рустемов о сарадњи Србије и Казахстана

0
1978
Председник Србије Томислав Николић поручио је у разговору са амбасадором Казахстана Нурбахом Таураревичем Рустемовим да је Србија отворена за сарадњу са свима на принципима међусобног поштовања и уважавања обостраних интереса.

Николић је додао да са Казахстаном, као Србији традиционално пријатељском земљом, постоји озбиљна перспектива за проширење сарадње, пре свега на пољу економије.

Амбасадор Рустемов је нагласио да Казахстан подржава принципијални став Србије у вези са проблемом Косова и Метохије. „Став Републике Казахстан је јасан: никада нећемо признати једнострано проглашену независност Косова и Метохије“, рекао је Рустемов.

Он се такође сложио са председником Николићем о потреби проширења сарадње између две земље. Рустемов је пренео Николићу позив председника Републике Казахстан да посети њихову земљу. Рустемов је амбасадор у Србији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Будимпешти.

Амбасадор Казахстана је разговарао и са првим потрпедседником Владе Србије и шефом дипломатије Ивицом Дачићем и потпредседником Владе и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем.

 

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име