Bogoljub Karić: Novinarima obezbediti beneficirani radni staž

0
2304

Na Svetski dan slobode medija, predlažem da se svim novinarima u Srbiji obezbedi beneficirani staž i najbolji mogući uslovi rada u kojima će nastaviti da se bore za otkrivanje istine, saopštio je danas predsednik Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić.

Novinari moraju da budu maksimalno zaštićeni, dobro plaćeni i poštovani, jer su oni postali svetionik koji obasjava našu stvarnost i pomaže da sagledamo sve pozitivne i negativne strane sveta politike, biznisa i čitavog društva, istakao je Karić, naglasivši da sloboda medija u Srbiji postoji.

„Srbija obiluje obrazovanim i talentovanim ljudima u medijima koji odlično rade svoj posao zato se osim beneficiranog radnog staža zalažem i za to da medijske kuće i svi oni koji se bave tim poslom budu oslobođeni PDV-a na opremu koja im je neophodna za njihov rad i usavršavanje“, dodao je Karić.

Uveren sam da je novinarstvo danas najteži ali i najplemenitiji posao koji je sprečio mnoge krize i ratove, otkrio najveće svetske afere i razobličio delovanje najsnažnijih centara moći i zato je današnji dan dragocen da se podsetimo zašto je sloboda štampe jedna od najvećih tekovina demokratskih društava, kazao je Karić.

On je podsetio da je pre 12 godina, BK televizija ugašena posle nezabeležene terorističke akcije paravojnih snaga tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice.

Nikada neću zaboraviti kako su maskirana lica upala u redakciju „televizije otvorenih očiju“ – kako je tada narod zvao BK televiziju – koja je profesionalno, pošteno i fer izveštavala o događajima u Srbiji i čitavom svetu.
Taj upad bio je veliki šok i stres za tadašnje zaposlene BK televizije, prekinut je životni san i talas stvaralaštva čitave jedne grupe mladih novinara, kamermana, tehničara…koji su verovali u televiziju na kojoj su radili i u vrednosti koje su propagirali kroz svoj rad.

Bio je to nezapamćen i brutalan napad na profesionalnu i mladu redakciju koja je se pridržavala novinarskih kodeksa i pokušavala da nametne vrednosti porodične i pristojne Srbije – rekao je Bogoljub Karić, ocenjujući da se takvo vreme „medijskog, ekonomskog i pravnog terorizma“ nikada neće vratiti u Srbiju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime