Богољуб Карић: Новинарима обезбедити бенефицирани радни стаж

0
2359

На Светски дан слободе медија, предлажем да се свим новинарима у Србији обезбеди бенефицирани стаж и најбољи могући услови рада у којима ће наставити да се боре за откривање истине, саопштио је данас председник Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић.

Новинари морају да буду максимално заштићени, добро плаћени и поштовани, јер су они постали светионик који обасјава нашу стварност и помаже да сагледамо све позитивне и негативне стране света политике, бизниса и читавог друштва, истакао је Карић, нагласивши да слобода медија у Србији постоји.

„Србија обилује образованим и талентованим људима у медијима који одлично раде свој посао зато се осим бенефицираног радног стажа залажем и за то да медијске куће и сви они који се баве тим послом буду ослобођени ПДВ-а на опрему која им је неопходна за њихов рад и усавршавање“, додао је Карић.

Уверен сам да је новинарство данас најтежи али и најплеменитији посао који је спречио многе кризе и ратове, открио највеће светске афере и разобличио деловање најснажнијих центара моћи и зато је данашњи дан драгоцен да се подсетимо зашто је слобода штампе једна од највећих тековина демократских друштава, казао је Карић.

Он је подсетио да је пре 12 година, БК телевизија угашена после незабележене терористичке акције паравојних снага тадашњег премијера Србије Војислава Коштунице.

Никада нећу заборавити како су маскирана лица упала у редакцију „телевизије отворених очију“ – како је тада народ звао БК телевизију – која је професионално, поштено и фер извештавала о догађајима у Србији и читавом свету.
Тај упад био је велики шок и стрес за тадашње запослене БК телевизије, прекинут је животни сан и талас стваралаштва читаве једне групе младих новинара, камермана, техничара…који су веровали у телевизију на којој су радили и у вредности које су пропагирали кроз свој рад.

Био је то незапамћен и бруталан напад на професионалну и младу редакцију која је се придржавала новинарских кодекса и покушавала да наметне вредности породичне и пристојне Србије – рекао је Богољуб Карић, оцењујући да се такво време „медијског, економског и правног тероризма“ никада неће вратити у Србију.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име