Богољуб Карић: Улагање у иновације, предузетништво и ИТ сектор је будућност Србије

0
2437

Улагање у иновације, предузетништво, чисте енергетске технолгије и ИТ сектор су реално остварива будућност Србије, изјавио је светски прознати бизнисмен и председник Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК (ПСС БК) Богољуб Карић.

“Наше генерације младих инжењера и техничара већ данас из Србије развијају за све велике светске компаније најсофтициранија техничка решења за управљање великим енергетским системима и интегришу примену свих нових знања у пројектовању и примени Смарт концепта у изградњи градова и насеља будућности (Smart City). Видим нашу апсолутну конкурентност управо у областима где таленат, знање и амбиција наших младих генерација стручњака, може Србију потврдити као земљу партнера за пројекте које широм света реализују лидерски концерни Schnider Electric, Siemens, General Electric и други. Увек са задовољством слушам о успесима наших проналазача, иноватора и малих и средњих предузећа”, казао је Карић поводом вести, да су на протеклом сајму грађевине у Москви била запажена аутобуска стајалишта с напајањем на соларну енергију која производи једно новосадско предузеће.

“Овакви примери су само мале назнаке свега онога, што се интензивно и масовно већ више година пројектује и уграђује као развојна полуга у мега пројектима БК Групе широм света. Концепт Smart City, који омогућава примену свих високоразвијених технологија и стандарда који су проистекли из закључака Париске конференције о климатским променама и директива и оперативних планова развоја градова и насеља свих земаља у ЕУ, је оно чему поклањамо посебну пажњу. Самоодрживост у домену обезбеђења енергије, инфраструктурна решења и заштита животне средине, су главни покретачи наших планова развоја. Зато могу да слободно кажем, да ће наша концепција интеграције расположивог знања, нових технолгија и иновативне креативности у Србији, створити боље и стабилне услове да млади стручњаци остају у својој земљи и из ње пројектују и израђују најсложенија и најпрестижнија светска решења. У томе ћемо им апсолутно помоћи.”, подвукао је Богољуб Карић који је такође посетио сајам у Москви.

“Истовремено, уз развој грађевине, која најбрже обједињава примену иновација и улагање у ИТ сектор, Србија врло брзо може да достигне и завидан раст личних зарада, што ће додатно мотивисати младе и школоване стручњаке, не само да остану у својој земљи већ и да проширују и јачају своје породице, као носеће стубове свакога друштва”, оценио је Карић.

“Желим да стасавају генерације боље, лепше и паметније од нас и да своју будућност граде у Србији”, закључио је лидер ПСС-БК Богољуб Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име