Bogoljub Karić ponovo izabran za predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK

0
6517

Rešenje za Kosovo i Metohiju je da se u Evropsku uniju istovremeno i preko reda prime sve zemlje Balkana!

Ovu ideju lidera PSS – BK jednoglsnao je podržalo svih 400 delegata na Izbornoj skupštini, na kojoj je za zamenika Pokreta reizabran narodni poslnik Dragomir J. Karić

Bogoljub Karić je uz jednoglasnu podršku i ovacije 400 delegata iz cele Srbije ponovo izabran za predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK.

Na Izbornoj skupštini PSS – BK i sednici Glavnog odbora održanoj u Vili Jelena za zamenika predsednika Pokreta reizabran je narodni poslanik i počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić, a potpredsednici će u mandatu od četiri godine biti Tihomir Simić, Vera Čabarkapa, Simon Dragomir Karić, Radoš Petrović i Milorad Panjević.

Izvršnim odborom Glavnog odbora predsedavaće Persa Minjović, a potpredsednici Izvršnog odbora GO su Miloš Vučinić, Boris Teodosijević i Zvonko Ilinčić.
Skup je počeo minutom ćutanja kojom je odata počast Sretenu Kariću, Svetimoru Ivanoviću i svim članovima PSS – BK preminulim između dve skupštine.

Svečanom događaju, kojem je prisustvovalo svih 400 prijavljenih delegata, što je retkost u radu političkih stranaka, zbog poslovnih obaveza nije mogao da prisustvuje Bogoljub Karić. Prisutne je u njegovo ime pozdravila supruga Milanka Karić, narodna poslanica i počasni konzul Kazahstana, podsetivši na ono sa čim se Pokret suočavao tokom 15 godina od osnivanja. Istakla je da iz svega PSS- BK izašao još jači i ujedinjeniji.

– Prošlo je mnogo godina i svi znamo kako je bilo, koliko nam je bilo teško i šta smo sve prošli, ali smo izdržali i pobedili! Ogromno vam hvala na istrajnosti i na tome što ste dokazali da verujete našem lideru, genijalcu Bogoljubu Kariću koji jeste vizionar, strateg, čovek od akcije, čovek koji voli ovu zemlju, koji je čovek kosmopolita! Sve ono što su nam ovde oduzeli, uništili, upropastili, sve je ponovo stvorio zajedno sa celom porodicom. I stvorio je kompaniju koja je danas jedna od 100 najboljih u svetu. Govorila sam da oni mogu da nam uzmu sve, kao što su i uzeli materiljalno, ali ne mogu da nam uzmu pamet, spodobnost i Bogoljubov patriotizam – kazala je Milanka Karić, koja kao narodna poslanica intenzivno radi na promociji Srbije i štiti interese srpskog naroda i države.

Ona je posebnu zahvalnost izrazila Dragomiru J. Kariću koji je ogromnim naporima uspeo da tokom 11 godina brutalnog političkog progona Bogoljuba Karića očuva Pokret i da privuče mnogo mladih ljudi. Tokom svih tih godina aktivnost PSS – BK nije prestajala kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu. Pokret Snaga Srbije – BK je radio u teškim uslovima, ali je bio respektovan od svih inostranih delegacija i ambasada, njegovi predstavnici su pozivani na sve važne prijeme i događaje koji se nisu ticali ondašnje vlasti. Učestvovao je na mnogim velikim skupovima političkih partija od zapadne Evrope, preko zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Latinske Amerike do Kine i Indije. Zamenik predsednika Dragomir J. Karić primao je predstavnike stranih diplomatskih misija i razgovarao sa mnogim svetskim zvaničnicima ukazujući im na delikatnost situacije, čime je stečena velika podrška važnih institucija.

Na Izbornoj skupštini na kojoj su izabrani svi organi Pokreta i Glavni odbor od 157 članova, istaknuto je da je Srbija bila i da će ostati zemlja mira. Pokret snaga Srbije – BK je svestan da se sudbina države lomi na Kosmetu i, ističe, da se nikada ne smemo odreći svoje postojbine. Delegati su jednoglasno podržali izjavu Bogoljuba Karića da je jedino istinsko rešenje za Kosovo i Metohiju, kojim bi se izbegle sve konfrontacije, da Evropska unija istovremeno i preko reda primi sve države Balkana, koje još nisu članice EU, u svoje članstvo.

Takođe, navedeno je da je cilj PSS – BK da Srbija postane država socijalne pravde koja će svojim građanima između ostalog obezbediti besplatno osnovno i srednje školsko obrazovanje i zdravstveno osiguranje. Važan zadatak je zaustavljanje drastičnog pada nataliteta, što bi se, između ostalog regulisalo, uvođenjem državne naknada za svako novorođenče, dok bi porodice sa troje i više dece imale poseban novčani stimulans. Posebna pažnja se obraća i na razvoj Vojvodine koja uz savremeni način obrade zemljišta ubrzo može hraniti ne samo Srbiju već ceo Balkan.

– Nudimo program jake, moderne, ekonomski i tehnološki razvijene Srbije, ali i Srbije koja neće zaboraviti žrtve na Košarama i Paštriku, kao što naši preci nisu zaboravili ni Cer, ni Kolubaru, ni Kajmakčalan. Naš cilj je da Srbija ne bude ničija već svoja, da bude cenjena država u porodici evropske zajednice naroda. Srbiji nisu potrebni gospodari, već sluge naroda – naglašeno je u programu PSS – BK.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime