Богољуб Карић поново изабран за председника Покрета Снага Србије – БК

0
7240

Решење за Косово и Метохију је да се у Европску унију истовремено и преко реда приме све земље Балкана!

Ову идеју лидера ПСС – БК једноглснао је подржало свих 400 делегата на Изборној скупштини, на којој је за заменика Покрета реизабран народни послник Драгомир Ј. Карић

Богољуб Карић је уз једногласну подршку и овације 400 делегата из целе Србије поново изабран за председника Покрета Снага Србије – БК.

На Изборној скупштини ПСС – БК и седници Главног одбора одржаној у Вили Јелена за заменика председника Покрета реизабран је народни посланик и почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић, а потпредседници ће у мандату од четири године бити Тихомир Симић, Вера Чабаркапа, Симон Драгомир Карић, Радош Петровић и Милорад Пањевић.

Извршним одбором Главног одбора председаваће Перса Мињовић, а потпредседници Извршног одбора ГО су Милош Вучинић, Борис Теодосијевић и Звонко Илинчић.
Скуп је почео минутом ћутања којом је одата почаст Сретену Карићу, Светимору Ивановићу и свим члановима ПСС – БК преминулим између две скупштине.

Свечаном догађају, којем је присуствовало свих 400 пријављених делегата, што је реткост у раду политичких странака, због пословних обавеза није могао да присуствује Богољуб Карић. Присутне је у његово име поздравила супруга Миланка Карић, народна посланица и почасни конзул Казахстана, подсетивши на оно са чим се Покрет суочавао током 15 година од оснивања. Истакла је да из свега ПСС- БК изашао још јачи и уједињенији.

– Прошло је много година и сви знамо како је било, колико нам је било тешко и шта смо све прошли, али смо издржали и победили! Огромно вам хвала на истрајности и на томе што сте доказали да верујете нашем лидеру, генијалцу Богољубу Карићу који јесте визионар, стратег, човек од акције, човек који воли ову земљу, који је човек космополита! Све оно што су нам овде одузели, уништили, упропастили, све је поново створио заједно са целом породицом. И створио је компанију која је данас једна од 100 најбољих у свету. Говорила сам да они могу да нам узму све, као што су и узели материљално, али не могу да нам узму памет, сподобност и Богољубов патриотизам – казала је Миланка Карић, која као народна посланица интензивно ради на промоцији Србије и штити интересе српског народа и државе.

Она је посебну захвалност изразила Драгомиру Ј. Карићу који је огромним напорима успео да током 11 година бруталног политичког прогона Богољуба Карића очува Покрет и да привуче много младих људи. Током свих тих година активност ПСС – БК није престајала како на унутрашњем тако и на међународном плану. Покрет Снага Србије – БК је радио у тешким условима, али је био респектован од свих иностраних делегација и амбасада, његови представници су позивани на све важне пријеме и догађаје који се нису тицали ондашње власти. Учествовао је на многим великим скуповима политичких партија од западне Европе, преко земаља бившег Совјетског Савеза, Латинске Америке до Кине и Индије. Заменик председника Драгомир Ј. Карић примао је представнике страних дипломатских мисија и разговарао са многим светским званичницима указујући им на деликатност ситуације, чиме је стечена велика подршка важних институција.

На Изборној скупштини на којој су изабрани сви органи Покрета и Главни одбор од 157 чланова, истакнуто је да је Србија била и да ће остати земља мира. Покрет снага Србије – БК је свестан да се судбина државе ломи на Космету и, истиче, да се никада не смемо одрећи своје постојбине. Делегати су једногласно подржали изјаву Богољуба Карића да је једино истинско решење за Косово и Метохију, којим би се избегле све конфронтације, да Европска унија истовремено и преко реда прими све државе Балкана, које још нису чланице ЕУ, у своје чланство.

Такође, наведено је да је циљ ПСС – БК да Србија постане држава социјалне правде која ће својим грађанима између осталог обезбедити бесплатно основно и средње школско образовање и здравствено осигурање. Важан задатак је заустављање драстичног пада наталитета, што би се, између осталог регулисало, увођењем државне накнада за свако новорођенче, док би породице са троје и више деце имале посебан новчани стимуланс. Посебна пажња се обраћа и на развој Војводине која уз савремени начин обраде земљишта убрзо може хранити не само Србију већ цео Балкан.

– Нудимо програм јаке, модерне, економски и технолошки развијене Србије, али и Србије која неће заборавити жртве на Кошарама и Паштрику, као што наши преци нису заборавили ни Цер, ни Колубару, ни Кајмакчалан. Наш циљ је да Србија не буде ничија већ своја, да буде цењена држава у породици европске заједнице народа. Србији нису потребни господари, већ слуге народа – наглашено је у програму ПСС – БК.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име