BOGOLJUB KARIĆ O POSETI SI ĐINPINGA: Kinezi donose posao od 10 milijardi dolara!

0
2233

Lider Pokreta SNAGA SRBIJE-BK Bogoljub Karić ocenjuje da će poseta kineskog predsednika Si Đinpinga, koji u Srbiju dolazi sutra, pružiti našoj zemlji šansu da sklopi poslove vredne čak 10 milijardi dolara!?!

– Iako zvuči neverovatno, ubeđen sam da dugoročne kineske investicije mogu biti i 10 milijardi dolara! Najsvežiji primer da to nije pusti san je Belorusija. Kineski predsednik Si Đinping bio je u trodnevnoj poseti toj zemlji prošle godine, gde je potpisao strateške ugovore o kreditima sa minimalnim kamatama u vrednosti od čak 14 milijardi dolara! – ističe Karić, dodajući da je to šansa i za Srbiju:

– U Belorusiji je već počeo da se realizuje projekat „Veliki kamen“, u kom je izdvojeno 100.000 hektara zemlje, kao i proizvodnja kineskog automobila „džili“. Prva isporuka bila je 60.000, a sledeće godine se planira 120.000 automobila. Kinezi ni cent subvencija nisu tražili, za razliku od „Fijata“, kom je bivša vlast dala skoro milijardu evra! Kina želi preko Srbije kontakt sa EU, što nas čini strateškim partnerom – podvlači Karić.

Prema njegovim rečima, dok „Zapad spava dubokim snom kapitalizma koji se ruši, Istok se budi i osvaja svetsko tržište“.

– Rusija, Kina i Indija su danas vodeće ekonomske sile. Trodnevna poseta kineskog predsednika dokazuje da Srbija zauzima najbolji ekonomsko-politički položaj u jugoistočnoj Evropi. Budući da šef najveće ekonomske sile na svetu u Beograd dolazi na tri dana, a prethodno je premijer Vučić imao veličanstven prijem u Kini, red je da građani zadovoljno dočekaju ovu posetu. Isplatiće se… – zaključuje Karić.

SRBIJA KAO BELORUSIJA
Dokaz je Belorusija, gde je Si Đinping prošle godine potpisao strateške ugovore od čak 14 milijardi dolara.

INFORMER 2

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime