БОГОЉУБ КАРИЋ О ПОСЕТИ СИ ЂИНПИНГА: Кинези доносе посао од 10 милијарди долара!

0
2242

Лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Богољуб Карић оцењује да ће посета кинеског председника Си Ђинпинга, који у Србију долази сутра, пружити нашој земљи шансу да склопи послове вредне чак 10 милијарди долара!?!

– Иако звучи невероватно, убеђен сам да дугорочне кинеске инвестиције могу бити и 10 милијарди долара! Најсвежији пример да то није пусти сан је Белорусија. Кинески председник Си Ђинпинг био је у тродневној посети тој земљи прошле године, где је потписао стратешке уговоре о кредитима са минималним каматама у вредности од чак 14 милијарди долара! – истиче Карић, додајући да је то шанса и за Србију:

– У Белорусији је већ почео да се реализује пројекат „Велики камен“, у ком је издвојено 100.000 хектара земље, као и производња кинеског аутомобила „џили“. Прва испорука била је 60.000, а следеће године се планира 120.000 аутомобила. Кинези ни цент субвенција нису тражили, за разлику од „Фијата“, ком је бивша власт дала скоро милијарду евра! Кина жели преко Србије контакт са ЕУ, што нас чини стратешким партнером – подвлачи Карић.

Према његовим речима, док „Запад спава дубоким сном капитализма који се руши, Исток се буди и осваја светско тржиште“.

– Русија, Кина и Индија су данас водеће економске силе. Тродневна посета кинеског председника доказује да Србија заузима најбољи економско-политички положај у југоисточној Европи. Будући да шеф највеће економске силе на свету у Београд долази на три дана, а претходно је премијер Вучић имао величанствен пријем у Кини, ред је да грађани задовољно дочекају ову посету. Исплатиће се… – закључује Карић.

СРБИЈА КАО БЕЛОРУСИЈА
Доказ је Белорусија, где је Си Ђинпинг прошле године потписао стратешке уговоре од чак 14 милијарди долара.

INFORMER 2

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име