Bogoljub Karić: Čuvajte vaše majke, one su vaši anđeli! (VIDEO)

0
3354

Dragi naši prijatelji,

na ovaj način moja Milanka, moja braća i sestra, moja velika porodica i ja želimo da vam se od sveg srca zahvalimo na desetinama hiljada vaših poruka, komentara i telegrama koje ste nam uputili povodom upokojenja naše majke mati Angeline.

Veliko vam hvala što ste sa nama ispratili našu mati Angelinu, koja je sahranjena u Pećkoj patrijaršiji.

Svima vam, bez obzira gde se nalazite, od Australije, Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, velike Kine ili velike Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i svih drugih zemlja, upućujemo veliku zahvalasnost za sve što ste nama zajedno preživaljavali svih ovih decenija.

Ispratili smo mati Angelinu na večni put, a dok je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej u manastiru Vavedenje držao opeleo, dobili smo vest da nam se rodila unuka Eva, da su naš sin Nebojša i snaja Ksenija u Belorusiji dobili ćerku. Tako da život se produžava… A sada u januaru, zdravlja Bože, u Ujedinjenim Arapski Emiratima, pošto se naša deca rađaju širom planete, čekamo da od naše najmlađe ćerke Dane i zeta Nikole rodi jedan novi Bogoljub.

 

Dragi naši prijatelji, postoji priča da se dete dan pre rođenja obratilo Bogu:

– Zašto idem u taj svet? Šta treba da radim?
– Kad se pojaviš na svetu, dobićeš odgovor. Daću ti Anđela koji će ti sve objasniti i biti uvek uz tebe!
– Hoću li ga razumeti? Ja ne znam njegov jezik!
– Anđeo će te naučiti da govoriš…
– A šta treba da radim i kako da se ponašam u životu? Kako ću znati šta je dobro, a šta zlo?
– Anđeo će te naučiti…
– A kako ću da se branim od opasnosti, bolesti, gladi?
– Anđeo će te braniti…
– A ako mi treba tvoja pomoć?
– Svom anđelu se javi!
– Dokle će taj Anđeo da me prati?
– Dok budeš živeo na svetu…
– Kako se zove moj Anđeo?
– Taj Anđeo ima razna imena, ali za tebe će biti „MAMA“!

Upokojila se naša MAMA Danica, mati, matuška, majčica Angelina – naš Anđeo! Iako je prevalila čitav vek, ona za nas, moju braću i našu sestru, nije do svojih poslednjih dana bila nemoćna starica, već nepresušan izvor ljubavi, nežnosti i podrške, naše božanstvo čiji nam je samo pogled, osmeh i poljubac davao i daje snagu da se borimo sa svim nedaćama u životu, znajući da nismo sami i da nas sam Bog, kroz nju, našu matušku, gleda!

I siguran sam, dragi moji, da i vi prepoznajete u ovim rečima vaše majke, vaše anđele čuvare, poslate od Boga. Na toj anđeoskoj ljubavi, na tom nesebičnom i bezrezervnom žrtvovanju sebe, na toj duhovnoj i moralnoj snazi koje svaka majka daje svom detetu i počiva ovaj svet. Ne kaže se uzalud da RUKA KOJA LJULJA KOLEVKU – UPRAVLJA OVIM SVETOM!

U ovo vreme, u kojem smo svedoci da se uloga porodice sve više narušava i samim tim i ljudsko društvo sve više razara, upravo je zdrava, čvrsta, tradicionalna, majčinskom ljubavlju i brigom natopljena porodica, jedina nada da će dobro pobediti zlo i da će ljubav pobediti mržnju.

Cela životna priča naše majke, matuške Angeline, i istorija naše velike, složne porodice, koja nije uvek bila laka ni jednostavna, ubeđuje me da bez porodice, bez ljubavi, vaspitanja i tradicije ni čovek ne može da bude Čovek, da ljudi ne mogu da budu Ljudi.

Majke ne očekuju zahvalnost ni nagradu za to što rade za svoje najmilije. Zahvalnost i nagrada za njihov trud su njihova srećna, uspešna i složna deca. Ali, upravo zato – ne zaboravljajte svoje roditelje, ne zaboravljajte svoje Majke! Volite ih i pazite dok su žive, čuvajte uspomenu na njih kada ih više ne bude na svetu!

rpt

Kao što će vaš Anđeo čuvar da vas čuva i prati dok postojite na ovom svetu!

Njen blagi pogled i moje reči da ćemo moja majčice i mi biti na našoj slavi Svetoga Jovana zajedno, ona jasno izgovori: „DETE MOJE JA IDEM U SUSRET HRISTOVOM ROĐENJU“.

Svima vama se, dragi prijatelji, još jednom zahvaljujemo, a pravoslavnim vernicima čestitamo Hristovo rođenje uz tradicionalni pozdrav: „HRISTOS SE RODI, VOSITINU SE RODI“.

Vaši Milanka i Bogoljub sa mnogobrojnom porodicom Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime