Biljana Beč: Bačka Palanka kreće u nove akcije

0
2590

U Bačkoj Palanci je na redovnoj izbornoj skupštini opštinskog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE – BK potvrđeno da su spremni na nove akcije kako bi ovo živopisno mesto na granici što pre kroz porodični biznis i porodične farme rešavali problem zaposlenosti, ali i bržeg ekonomskog jačanja celog regiona. Njihova specifičnost je trenutno nerešen problem da se bez putovanja, često i po nekoliko desetine kilometara, stiglo do delova imanja ili rođaka, koji se nalaze sa obe strane granice Srbije i Hrvatske.

U izveštaju o radu u proteklom periodu, kao i u zadacima kojima će novi odbor posvetiti posebnu pažnju, posebna pažnja je posvećena očuvanju dobrih odnosa između dominantnog srpskog življa i nacionalnih manjina, bez malo svih, što i inače uobičajeno za Vojvodini, pri čemu su u Palanci Mađari, Slovaci i Hrvati najbrojniji.

Zajednički im je interes da Bačka Palanka ojača svoju privredu, ali i očuva specifičnosti netaknute biosfere, jedisntvene u slivu Dunava. Jer, to je izazov za razvoj turizma, koji može da bude isti toliko rentabilan kao i kada bi se na račun prirodnih retkosti ulagalo u plaže ili slične obaloeksploatacije.

Izbornoj skupštini su prisustvovali delegati iz svih mesnih zajednica, pri čemu su brojni bili mladi ljudi, ali i mnogi koji su članovi PSS-BK još od 2004. godine. Oni su jednoglasno izabrali za predsednicu Biljanu Beč a za članove opštinskog odbora Nikolić Dragana, Slavicu Siljanosku, Veru Medan, Jelenu Lekić, Nenada Kaurina, Aleksandar Miloševića i Miloša Grujića.

Skupštini su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora Glavnog odbora dr Zlata Lončar Ćetković i koordinator za Južnu bačku Marko Biljić.

Član Predsedništva PSS- BK Mirko Stamenković je prisutnima preneo pozdrav i poruke predsednika PSS- BK Bogoljuba Karića.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime