Биљанa Беч: Бачка Паланка креће у нове акције

0
2637

У Бачкој Паланци је на редовној изборној скупштини општинског одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК потврђено да су спремни на нове акције како би ово живописно место на граници што пре кроз породични бизнис и породичне фарме решавали проблем запослености, али и бржег економског јачања целог региона. Њихова специфичност је тренутно нерешен проблем да се без путовања, често и по неколико десетине километара, стигло до делова имања или рођака, који се налазе са обе стране границе Србије и Хрватске.

У извештају о раду у протеклом периоду, као и у задацима којима ће нови одбор посветити посебну пажњу, посебна пажња је посвећена очувању добрих односа између доминантног српског живља и националних мањина, без мало свих, што и иначе уобичајено за Војводини, при чему су у Паланци Мађари, Словаци и Хрвати најбројнији.

Заједнички им је интерес да Бачка Паланка ојача своју привреду, али и очува специфичности нетакнуте биосфере, једиснтвене у сливу Дунава. Јер, то је изазов за развој туризма, који може да буде исти толико рентабилан као и када би се на рачун природних реткости улагало у плаже или сличне обалоексплоатације.

Изборној скупштини су присуствовали делегати из свих месних заједница, при чему су бројни били млади људи, али и многи који су чланови ПСС-БК још од 2004. године. Они су једногласно изабрали за председницу Биљану Беч а за чланове општинског одбора Николић Драгана, Славицу Сиљаноску, Веру Медан, Јелену Лекић, Ненада Каурина, Александар Милошевића и Милоша Грујића.

Скупштини су присуствовали и чланови Извршног одбора Главног одбора др Злата Лончар Ћетковић и координатор за Јужну бачку Марко Биљић.

Члан Председништва ПСС- БК Мирко Стаменковић је присутнима пренео поздрав и поруке председника ПСС- БК Богољуба Карића.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име