Beočin traži svoje mesto !

0
2413

U vreme kada je Bogoljub Karić 2004, godine učestvovao na predsedničkim izborima i zauzeo treće mesto sa preko 630.000 glasova, u opštinska organizacija Beočina je bila jedna od najjačih u Južnoj Bačkoj. Progonom lidera PSS- BK, opštinska organizacija je bitno smanjila svoju aktivnost, ali je bila i pod stalnim pritiskom onih stranaka koje su bile na vlasti.

Danas, uprkos mnogim pokušajima onih koji se sećaju blistavih dana beočinske opštinske organizacije PSS- BK da se “umrtvi” članstvo, ne bi li uklonili konkurenciju sa političke scene, ne prezajući čak i od otvorenih pretnji, nisu u tome uspeli. Oni koji su ostali verni svojim opredeljenjima, činili su to i po cenu da izgube zaposlenje. Danas, Beočin je ponovo rešen da postigne mesto koje je imao u političkom životu .Samo u jednom od naselja Beočina, ovih dana je 45 meštana popunilo pristupnice PSS- BK . Sve su to novi članovi. I stari se lagano vraćaju.

Ovo je juče konstatovano na sastanku novog privremenom organu, kojim je rukovodio Marko Biljić,član Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS- BK. Većina vidi svoju šansu u nameri BK grupe da u Beogradu, ali i sedištima okruga u Srbiji, gradi “Tesla grad”. Jer, svaki veliki građevinski poduhvat podstiče oživljavanje proizvodnje u nizu drugih oblasti, pa se Beočinci okreću porodičnom biznisu, jer veruju u reč Bogoljuba Karića da će najvećim delom ugovarati poslove sa onima koji su članovi PSS- BK a imaju svoj porodični biznis. Nije isključeno da se uskoro formira i BK agrar, pa tako povrtari i voćari direktno, bez posrednika izvoze svoje proizvode za Belorusiju, Rusiju i Kazahstan.

Novi privremeni opštinski odbor čine: Saša Bogdanov-predsednik,-Sandra Čavarević-zamenik, Milica Popović – omladina i članovi: Žaklina Bažinski, Svetislav Kovačević, Zaim Isić, Vasilije Jelić, Boban Mandić, Goran Čavdarević iTamara Rad.

Sastanku su prisustvovali Mirko Stamenković član Predsedništva GO PSS- BK i dr Zlata Lončar Ćetković, član Izvršnog odbora.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime