Беочин тражи своје место !

0
2398

У време када је Богољуб Карић 2004, године учествовао на председничким изборима и заузео треће место са преко 630.000 гласова, у општинска организација Беочина је била једна од најјачих у Јужној Бачкој. Прогоном лидера ПСС- БК, општинска организација је битно смањила своју активност, али је била и под сталним притиском оних странака које су биле на власти.

Данас, упркос многим покушајима оних који се сећају блиставих дана беочинске општинске организације ПСС- БК да се “умртви” чланство, не би ли уклонили конкуренцију са политичке сцене, не презајући чак и од отворених претњи, нису у томе успели. Они који су остали верни својим опредељењима, чинили су то и по цену да изгубе запослење. Данас, Беочин је поново решен да постигне место које је имао у политичком животу .Само у једном од насеља Беочина, ових дана је 45 мештана попунило приступнице ПСС- БК . Све су то нови чланови. И стари се лагано враћају.

Ово је јуче констатовано на састанку новог привременом органу, којим је руководио Марко Биљић,члан Извршног одбора Главног одбора ПСС- БК. Већина види своју шансу у намери БК групе да у Београду, али и седиштима округа у Србији, гради “Тесла град”. Јер, сваки велики грађевински подухват подстиче оживљавање производње у низу других области, па се Беочинци окрећу породичном бизнису, јер верују у реч Богољуба Карића да ће највећим делом уговарати послове са онима који су чланови ПСС- БК а имају свој породични бизнис. Није искључено да се ускоро формира и БК аграр, па тако повртари и воћари директно, без посредника извозе своје производе за Белорусију, Русију и Казахстан.

Нови привремени општински одбор чине: Саша Богданов-председник,-Сандра Чаваревић-заменик, Милица Поповић – омладина и чланови: Жаклина Бажински, Светислав Ковачевић, Заим Исић, Василије Јелић, Бобан Мандић, Горан Чавдаревић иТамара Рад.

Састанку су присуствовали Мирко Стаменковић члан Председништва ГО ПСС- БК и др Злата Лончар Ћетковић, члан Извршног одбора.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име