Beloruska delegacija kod počasnog konzula Karića (FOTO/VIDEO)

0
2335

U dvodnevnoj, radnoj poseti Srbiji boravi višečlana delegacija Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Belorusije kako bi sa srpskim kolegama održali VII po redu sastanak međudržavne komisije o naučno – tehničkoj saradnji.

Prvog dana posete delegaciju je primio srpski ministar prosvete Srđan Verbić a nakon toga razgovarano je i u srpskoj Akademiji nauka. Delegacija je obišla i Institut za kardio-vaskularne boleti „ Dedilje“ gde su ih primili prof.dr Nebojša Tasić i dr Nataša Đurašinović.

IMG_2996

U prostirijama počasnog konzulata Belorusije u Srbiji delegaciju je primio počasni konzul Dragomir J. Karić. Šef delegacije Petar Baltrukovič, prvi zamenik predsednika državnog komiteta za nuku i tehnologiju Belorusije zahvalio je konzulu Kariću na srdačnom prijemu kao i na svemu što čini da bi svuda u svetu promovisao Belorusiju.

IMG_3003

Karić je zahvalio gostima na poseti istakavši da su pravci saradnje između dve zemlje višestruki i različiti kao i da treba istrajati na njihovoj realizaciji budući da i sa jedne i sa druge strane postoje ogromni potencijali.

IMG_3015

IMG_3007

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime