Белоруска делегација код почасног конзула Карића (ФОТО/ВИДЕО)

0
2315

У дводневној, радној посети Србији борави вишечлана делегација Министарства образовања, науке и технолошког развоја Белорусије како би са српским колегама одржали VII по реду састанак међудржавне комисије о научно – техничкој сарадњи.

Првог дана посете делегацију је примио српски министар просвете Срђан Вербић а након тога разговарано је и у српској Академији наука. Делегација је обишла и Институт за кардио-васкуларне болети „ Дедиље“ где су их примили проф.др Небојша Тасић и др Наташа Ђурашиновић.

IMG_2996

У простиријама почасног конзулата Белорусије у Србији делегацију је примио почасни конзул Драгомир Ј. Карић. Шеф делегације Петар Балтрукович, први заменик председника државног комитета за нуку и технологију Белорусије захвалио је конзулу Карићу на срдачном пријему као и на свему што чини да би свуда у свету промовисао Белорусију.

IMG_3003

Карић је захвалио гостима на посети истакавши да су правци сарадње између две земље вишеструки и различити као и да треба истрајати на њиховој реализацији будући да и са једне и са друге стране постоје огромни потенцијали.

IMG_3015

IMG_3007

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име