Азербејџан и Србија укидају визе / У Београду обележен Дан Републике

0
2917

У Београду обележен Дан Републике Азербејџан. Азербејџан и Србија укидају визе.

То ће отворити пут српским фирмама да лакше ангажују наше раднике и да искористе огромне пословне капацитете које нуди Азербејџан, истако је Симон Драгомир Карић, одборник ПСС – БК у Скупштини града Београда

Поводом Дана Републике Азербејџан амбасадор Елдар Хасанов приредио је пријем у Београду.

Обраћајући се угледним званицама говорио је о историјату своје државе акцентујући преломне тачке у њеном развоју. Подестио је да је 28. маја 1918. године усвојена Декларација независности и установљена Демократска Република Азербејџан. Истакао је да је за 23 месеца постојања, до уласка Црвене армије и успостављања совјетске власти, успела да обезбеди једнака права свим грађанима и да женама призна право гласа. Независност је обновљена 1991. године, а амбасадор је с поносом нагласио да ће Азербејџан од ове па до 2022. године председавати Покретом несврстаних.

Свечаности у београдском хотелу Хајат присуствовао је и Симон Драгомир Карић, одборник Одборник Покрета Снага Србије – Богољуб Карић у Скупштини града Београда. Он је подвукао значај развоја пријатељских односа и похвалио висок ниво стратешког партнерства Србије и Азербејџана.

– Председник Александар Вучић је у мају прошле године с великом политичко-привредном делегацијом посетио Азербејжан и тада су потписани важни документи о срадњи у различитим областима који се успешно имплементирају. Сходно томе ових дана ће бити, као што је и амбасадор Хасанов најавио, укинут визни режим што ће умногоме допринети још интензивнијем приближавању две земље. То ће отворити пут српским фирмама да лакше ангажују наше раднике и да искористе огромне пословне капацитете које нуди Азербејџан – рекао је Симон Драгомир Карић.

На церемонији је с амбасадором Хасановим торту исекла Тања Јовић, саветница председника Србије Александра Вучића.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име