Ambasador Hasanov u poseti kod Karića

0
2563

Ambasador Republike Azerbejdžan u Srbiji, Njegova Ekselencija Eldar Hasanov posetio je Dragomira J. Karića koji je u prethodnom sazivu Skupštine bio član poslaničke grupe prijateljstva između naša dva naroda.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru Hasanov je istakao da su spone prijateljstva i kako je rekao bratsva između naših država dostigle kvalitativno nov nivo koji je poprimio strateški karakter. Hasanov je napomenuo da je tim povodom početkom marta u Beogradu trebalo da bude održan veliki investicioni forum na kojem bi se pojavile zainteresovane kompanije iz Azerbejdžana, ali da će zbog predstojećih izbora ipak zasedati jedino međuvladina komisija.

Hasanov je Kariću još jednom potvrdio spremnost privrednika iz Azerbejdžana da ulažu u srpsku privredu. Spremni smo da u Srbi gradimo nove mostove, puteve, tunele, železnicu, jednom rečju kompletnu infrastrukturu. O svojim namerama obavestili smo i kompletno državno rukovodstvo, međutim za sada nema odgovora.

Karić je pohvalio i podržao spremnost Azerbejdžana da pomogne Srbiju u teškim tranzicionim godinama potpune ekonomske stagnacije. Kako je rekao uveren je da će se srdačni i iskreni odnosi koji su tako uspešno izgrađeni između Azerbejdžana i Srbije i nadalje razvijati i širiti u ime koristi i prosperiteta.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime