Амбасадор Хасанов у посети код Карића

0
2543

Амбасадор Републике Азербејџан у Србији, Његова Екселенција Елдар Хасанов посетио је Драгомира Ј. Карића који је у претходном сазиву Скупштине био члан посланичке групе пријатељства између наша два народа.

У срдачном и пријатељском разговору Хасанов је истакао да су споне пријатељства и како је рекао братсва између наших држава достигле квалитативно нов ниво који је попримио стратешки карактер. Хасанов је напоменуо да је тим поводом почетком марта у Београду требало да буде одржан велики инвестициони форум на којем би се појавиле заинтересоване компаније из Азербејџана, али да ће због предстојећих избора ипак заседати једино међувладина комисија.

Хасанов је Карићу још једном потврдио спремност привредника из Азербејџана да улажу у српску привреду. Спремни смо да у Срби градимо нове мостове, путеве, тунеле, железницу, једном речју комплетну инфраструктуру. О својим намерама обавестили смо и комплетно државно руководство, међутим за сада нема одговора.

Карић је похвалио и подржао спремност Азербејџана да помогне Србију у тешким транзиционим годинама потпуне економске стагнације. Како је рекао уверен је да ће се срдачни и искрени односи који су тако успешно изграђени између Азербејџана и Србије и надаље развијати и ширити у име користи и просперитета.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име