Ambasador Crne Gore: Odnosi sa Srbijom nikad bolji (video-foto)

0
2379


Ambasada Crne Gore prijemom je obeležila Dan državnosti, a ambasador te zemlje u Srbiji Branislav Mićunović poručio je da su odnosi između Crne Gore i Srbije najbolji od njihovog uspostavljanja u 19. veku.

Mićunović je, obraćajući se zvanicama na prijemu u hotelu Hajat, rekao da se Srbija i Crna Gora uvažavaju i da u saradnji poštuju tradicionalne prijateljske veze naroda.

„Iskazujemo brigu i spremnost za zajedničku budućnost čitavog regiona u koji ulažemo ovakve naše odnose i zato što iskazujemo obostrani interes za međunarodnu podršku u procesu učlanjenja u EU. Sa zadovoljstvom kažem da između naših država danas nema nijedno otvoreno pitanje i takve odnose ostavljamo novim generacijama”, naglasio je Mićunović.

On je naveo da Crna Gora obeležava jedan od najvećih događaja u njenoj istoriji Dan ustanka naroda protiv fašističkog okupatora, kako je rekao, istorijsku težnju za državom i slobodom.

„Proslavljamo ovaj veliki praznik u slobodarskom Beogradu, u prijateljskoj Srbiji, koja dobro zna šta je borba za državu i slobodu. Zato se lakše razumemo i uzajamno uvažavamo”, istakao je crnogorski ambasador.

IMG_0018

Prijemu u hotelu „Hajat” prisustvovala je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, patrijarh srpski Irinej, ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Aleksandar Antić, Ivan Tasovac, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, narodni poslanici: Igor Bečić, Dragomir J. Karić.

Crna Gora obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, a istog datuma 1941. počeo je crnogorski narodni ustanak protiv fašizma.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime