Амбасадор Црне Горе: Односи са Србијом никад бољи (видео-фото)

0
2421


Амбасада Црне Горе пријемом је обележила Дан државности, а амбасадор те земље у Србији Бранислав Мићуновић поручио је да су односи између Црне Горе и Србије најбољи од њиховог успостављања у 19. веку.

Мићуновић је, обраћајући се званицама на пријему у хотелу Хајат, рекао да се Србија и Црна Гора уважавају и да у сарадњи поштују традиционалне пријатељске везе народа.

„Исказујемо бригу и спремност за заједничку будућност читавог региона у који улажемо овакве наше односе и зато што исказујемо обострани интерес за међународну подршку у процесу учлањења у ЕУ. Са задовољством кажем да између наших држава данас нема ниједно отворено питање и такве односе остављамо новим генерацијама”, нагласио је Мићуновић.

Он је навео да Црна Гора обележава један од највећих догађаја у њеној историји Дан устанка народа против фашистичког окупатора, како је рекао, историјску тежњу за државом и слободом.

„Прослављамо овај велики празник у слободарском Београду, у пријатељској Србији, која добро зна шта је борба за државу и слободу. Зато се лакше разумемо и узајамно уважавамо”, истакао је црногорски амбасадор.

IMG_0018

Пријему у хотелу „Хајат” присуствовала је председница Народне скупштине Маја Гојковић, патријарх српски Иринеј, министри у Влади Србије Небојша Стефановић, Никола Селаковић, Александар Антић, Иван Тасовац, саветник председника Србије Оливер Антић, народни посланици: Игор Бечић, Драгомир Ј. Карић.

Црна Гора обележава Дан државности, у знак сећања на 13. јул 1878. године, када је на Берлинском конгресу призната као самостална држава, а истог датума 1941. почео је црногорски народни устанак против фашизма.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име