Ambasada Rusije: Obeležen Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu (VIDEO)

0
2023

Prijem povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu održan je danas u ambasadi Rusije u Beogradu.

„Deveti maj je najveći dan za ruski i srpski narod. Pobeda – to je naše junačko nasleđe“, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin kaže da se ovog dana zahvaljuje i veteranima i navodi da se mnogo Srba borilo rame uz rame sa borcima Crvene armije za oslobođenje Jugoslavije i cele Evrope.

„Moramo da pamtimo da je pobeda plaćena ogromnim brojem žrtava. Kako tvrde stručnjaci, kada bi za svakog poginulog u Drugom svetskom ratu bio objavljen minut ćutanja, svet bi onda ćutao 75 godina“, rekao je ruski ambasador.

Na prijemu, koji je počeo minutom ćutanja za pale ruske i srpske junake, prisustvovao je i predsednik vlade i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin mu se posebno zahvalio jer, kako kaže, visoko ceni njegovu cestitku ruskom narodu.

„Želim srpskoj braći mirno nebo iznad glave, a našim zemljama – energični društveni i ekonomski razvoj, mir i prosperitet“, istakao je Čepurin.

Prijemu u Ambasadi Rusije prisustvovali su i narodni poslanik Dragomir J. Karić, komercijalni direktor BK grupe Miloš Vučinić, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Srbiji protojerej-stavrofor Vitalij Tarasjev, ministri Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i Ana Brnabić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, predsednici SRS Vojislav Šešelj, Dveri Boško Obradović, predstavnici diplomatskog kora i javnog i kulturnog života.

Na prijemu je prikazan snimak sa jučerašnje vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi.

Polaganjem venaca na Groblju oslobodilaca Beograda obeležen Dan pobede

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime