SNAGA JE U NAMA! Da se ubrza proces konsolidacije teritorijalnih organizacija PSS-BK

1
1037

Prošle subote u Beogradu je održan sastanak predsednika opštinskih i gradskih odbora Pokreta SNAGA SRBIJE-BK na kome je dogovoreno da se ubrza proces konsolidacije teritorijalnih organizacija a planovi radova prilagode sadašnjem političkom trenutku u Srbiji.

Bio je to ne samo brojčano snažan skup, već i po idejama i predlozima, sastanak koji će svakako uticati da snaga PSS- BK dođe do izražaja. Jer povratkom Bogoljuba Karića posle 11 godina progonstva, vratio se optimizam kod straog članstva, ali i u mnogim sredinama je uočljiv priliv novih, pre svega mladih članova.

Zaključeno je da se što brže formiraju Klubovi mladi i Savet žena.

Sa prolećem, naravno, budi se i želja da u svim gradovima, a pogotovo tamo gde je u prošlosti bila zamrla aktivnost PSS-BK, ponovo krene u ofanzivu, da Srbija bude ekonomski snažnija, da mladi nađu posao ovde, umesto što stečeno znanje nude stranim zemljama, ali i da se ojačaju opštinski i gradski odbori novim kadrovima.

PSS- BK je valjda jedina stranka u Evropi, ako ne i u svetu, koja je opstala i pored političkog izgnastva llidera, koji je 11 godina proveo van Srbije. Istina, reč je o Bogoljubu Kariću, čoveku koji je i ranije sa braćom imao razvijen biznis po svetu, a najviše u zemljama nekadašnjeg SSSR, pa je za 11 godina izgnanstva iz Srbije objektivno napravio čudo u svetu. Podigao je svoje građevinske kompanije do svetskog nivoa i posle nagrada koje je ranije dobijao u Kanu i Beču, prošle godine je od relevantne američke organizacije, koja se bavi rangiranjem najvećih i najuspešnijih svetskih biznis kompanija, svrstan na 23. mesto!

Povratkom u Srbiju pre dve godine, Karić je odmah ponudio i plan Beogradu da se gradi „Tesla grad“, Dakle, ono što on naziva „grad u gradu“, od oko 2 miliona kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, koje bi finansirala BK grupa, s tim da se kvadrat u tom gradu prodaje ne preko 500 dolara po kvadratnom metru!

Naravno, na skupu najodgovornijih ljudi PSS-BK na terenu bilo je reč i o potrebi da svako u svom gradu istraži mogućnost da se u sedištima okruga grade mini „Tesla gradovi“. A to znači da se istraže potrebe i sa lokalnim vlastima nađe povoljan teren koji bi bio u skladu sa razvojnim programima tih gradova.

Preovladalo je mišljenje da opštinski i gradski odbori moraju da intenzivnije rade da stvore mesne odbore u svim mesnim zajednicama i da se pripreme za redovne izbore na svim nivoima u Pokretu SNAGA SRBIJE-BK.

 

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime