BLOG

ПСС-БК: Широм Србије организовати панеле који ће се бавити женским питањем ради оснаживања улоге жене

12 мај 2018, Posted by Snaga Srbije in Vesti

У Србији је потребно да се ради на томе да се промени слика о женама у медијима, да се позитивним вестима афирмише улога жена у друштву, а не да пласирају сензационалистичке вести, поручили су учесници друге међународне конференције „Слика жена у медијима“ у организацији „Клуба првих жена“.


„У политици није лако, као ни у другим професијама, али ако имате знање, организацију и циљ нема тих препрека које ће вас спречити на вашем путу и нема тога ко вас неће уважавати“, рекла је на поменутој конференцији у Београду председница Извршног одбора Главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ -БК /ПСС-БК/ Перса Мињовић.


Она је предложила да чланице „Клуба првих жена“ организују панеле уз подршку медија широм Србије о свим проблемима са којима се жене суочавају данас не само у делу који се односи на њихово професионално ангажовање и напредовање, јер о женама и њиховом положају у друштву, активностима се у Београду још и говори, а у унутрашњости су ствари мало другачије, истакла је Мињовић.


Подсетила је да је лидер ПСС-БК Богољуб Карић у виша наврата говорио о улози и значају жене у нашем друштву, а треба рећи и да је генерални директор БК Групе жена, да оне заузимају значајне позиције у тој породичној компанији.


Мињовић је додала да је за жене карактеристично и то да обазривије дају изјаве медијима, да најпре одмере како ће се на јавност одразити порука коју су пренеле, или коју желе да пренесу.