Народни посланик у посети Поморавском округу
Карић: Свилајнац ће постати српски Хонгконг, важна је подршка породичним фирмама

0
6693

Политичко-привредна делегација Покрета Снага Србије – Богољуб Карић, предвођена народним послаником Драгомиром Ј. Карићем, замеником председника ПСС – БК, потпредседником Удружења индустријалаца и предузетника Србије и једним од оснивача БК компаније, обишла је Поморавски округ.

У Свилајнцу су посетили компанију Неша комерц коју воде Мирољуб Огњановић и његов син Ненад са породицом. Домаћини су им показали производни погон у којем се израђују изузетно квалитетни радијатори у различитим димензијама и бојама, као и продајни салон опремљен најсавременијим производима за грејање.

– Ово је још један доказ да је породица најсигурније место и да је породица ћелија сваког друштва. Ако будемо имали више оваквих компанија неће бити потребе да јуримо никакве стране инвеститоре. То ће бити довољно за запошљавање свих наших људи. То је Италија направила – подржала је породичне фабрике. Српски домаћин је будућност Србије – истакао је Драгомир Ј. Карић.

Он је рекао да су га предузетнички почеци Огњановића подсетили на почетке породице Карић нагласивши да се данас БК група званично налази међу 100 најуспешнијих компанија на свету.

– Ми као БК група ћемо се потрудити да помогнемо око извоза радијатора превасходно у Белорусију, Русију, Казахстан, као и све остале земље у којима градимо милионе квадратних метара стамбеног и пословног простора. Одмах ћу обавити разговор са Богољубом и сигурно ће радијатори из производних погона Неша комерца кренути према земљама које сам поменуо.

Карић се осврнуо и на податак да је само у овој години у Свилајнцу отворено пет фабрика.

– Мислим да Свилајнац јури великим корацима да постане српски Хонгконг. То искрено кажем. Имам у Свилајнцу пријатеље, Сретенов син а мој братанац је ожењен Свилајнчанком, тако да смо повезани са овим крајем.

Он је додао да га за овај крај вежу и успомене из младости.

– Свилајнац ми је остао у сећању још 1963. године када сам овде био на омладинској радној акцији. Требало је да укротимо Мораву да не плави више ове лепе ливаде и њиве. Али ја верујем да Мораву никад нико не може да укроти, тако да ће она увек остати симбол Свилајнца и читавог Поморавља.

Ненад Огњановић је у име своје породице захвалио Драгомиру Ј. Карићу на посети истакавши да се нада успешној сарадњи и да је њихова жеља повећање извоза и запошљавање веће броја радника.

У делегацији ПСС – БК су били и Перса Мињовић, председник Извршног одбора Главног обора ПСС – БК, потпредседници ИО ГО ПСС-БК Милош Вучинић и Звонко Илинчић, Мирјана Тадић, председник омладинске организације ПСС-БК, Велибор Стевић, генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије, Горан Савовић, председник Окружног одбора ПСС-БК за Поморавски округ, Радмило Црњаковић председник Општинског одбора ПСС-БК Свилајнац, Небојша Милановић, председник Градског одбора ПСС-БК Ћуприја, Никола Јовановић, председник Градског одбора ПСС-БК Јагодина, Ранко Јанић, председник Градског одбора ПСС-БК Крагујевац и Драган Обрадовић, председник Општинског одбора ПСС-БК Деспотовац.

На фарми оваца Булатовић у Деспотовцу дочекао их је Борис Булатовић са синовима и супругом. Чланови ове породице пореклом из Пећи детаљно су госте упознали са својим радом рекавши да су посебно поносни на стадо „романовски оваца“ које за две године дају више од пет јагњади.

– Кућа Булатовића је у Пећи увек носила епитет једне од најбољих, увек су били сложни и били су у добрим односима са свим грађанима без обзира на националност. Сви су их поштовали и ценили и драго ми је да су се показали и овде на новом огњишту. Захваљујем се свим грађанима Деспотовца и руководству општине што помажу једну овакву вредну породицу. А када је породица овако радна, она и јака – подвукао је Драгомир Ј. Карић.

Борис Булатовић је рекао да му је велика част да угости свог суграђанина из Пећи и да му је изузетно драго што је имао прилике да поразговарају о развоју ове гране пољопривреде којом се његова породица бави.

Потом је пут привредно-политичку делегацију Покрета Снага Србије – Богољуб Карић одвео до председника општине Деспотовац Николе Николића.

– Посета једног важног народног посланика као што је Драгомир Карић је изузетно пријатна. У разговору смо се дотакли много битних тема. Имамо неколико незавршених објеката који су веома важни, попут нове школе чија је градња започета пре десетак година. Нисмо имали новца да окончамо радове, међутим видим да је породица Карић заинтересована да помогне у савладавању проблема да се тај објекат приведе крају – казао је Николић.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић је са својим сарадницима обишао и фарму крава у ћупријском селу Батинац. Тамо их је дочекао домаћин Србислав Станојевић који се са супругом, ћерком и сином вратио из Швајцарске 2013. године и на дедовини започео приватни бизнис. Данас узгаја седамдесетак грла крупне стоке.

– Дошли сте из Швајцарске и овде сте направили рај. Желим вам пре свега добро здравље, слогу, мир и љубав. И да се угледате на породицу Карић, да живите сложно. Сви неспоразуми могу да се реше – поручио је Карић и осврнуо се на развој домаћинства Станојевић:

– Сигурно ћете имати успеха. Сама чињеница да ваше краве највише времена проводе на овим осунчаним пропланцима и на свежем ваздуху ван штала је оно што данас тражи читав свет и што је најздравије за конзументе млека и млечних производа. Удружење индустријалаца и предузетника Србије, које предводи Богољуб Карић, ће се потрудити да помогне у пласману ваших производа у земље са којима сарађујемо почевши од држава Евроазијске економске уније до афричких и земаља Блиског истока. Месо се све више извози у Кину и то је велика шанса, а ми сарађујемо и са том пријатељском државом па ћемо гледати да вам помогнемо да изађете и на то тржиште.

Србислав Станојевић је нагласио да је мало оних који обраћају пажњу на проблем произвођача:

– Лепо је чути да човек на добром гласу као што је Драгомир Карић обраћа пажњу управо на произвођаче и захваљујем му се на свему што ради за побољшање нашег положаја.

Посета привредно-политичке делегације Покрета Снага Србије – Богољуб Карић Поморавском округу показала је да је пружање подршке породичним предузећима и пољопривредним газдинствима од изузетног значаја за развој и добробит државе.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име