Громогласан аплауз за Драгомира Ј. Карића у Казахстану

0
2679

Народни посланици Драгомир Ј. Карић и Звонимир Ђокић, чланови Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини Србије, учествовали су на интерпарламентарној конференцији „Институт за Председништво: казахстански модел“, одржаној у Нур-Султану, престоници Казахстана.

Громогласним аплаузом је пропраћено обраћање народног посланика Драгомира Ј. Карића, који се посебно захвалио Казахстану на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије. Билатералне односе две земље је оценио као добре и пријатељске и нагласио значај дијалога са млађим генерацијама.

На маргинама скупа, делегација Народне скупштине Србије се састала са председником Парламента Казахстана Нурланом Нигматулином. На састанку је истакнут значај парламентарне дипломатије и сарадње два парламента на мултилатералном плану.

Министар трговине у Влади Казахстана, Бакут Султанов, такође је разговарао са народним посланицима Драгомиром Ј. Карићем и Звонимиром Ђукићем, а главна тема односила се на могућности и перспективе сарадње две државе у области трговине.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име