Značaj dobrih istorijskih odnosa Srbije i Palestine! (VIDEO)

0
2292

Povodom Dana nezavisnosti Palestine i Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom, ambasada Palestine je organizovala prijem za zvanice međeu kojima je bio i narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK Dragomir J. Karić.

Prijemu su prisustvovali mnogobrojni predstavnici javnog i kulturnog života, predstavnici diplomatskog kora, vojni zvaničnici i drugi.

Palestina je država posmatrač u okviru Ujedinjenih nacija.

Dan nezavisnosti Palestine slavi se u znak sećanja na 29. novembar 2012. godine kada joj je priznat međunarodni status na Generalnoj skupštini UN.


Ambasador Palestine u Beogradu NJ.E. Muhamed Nabhan pozdravio sve prisutne podsetivši na značaj dobrih istorijskih odnosa Srbije i Palestine, kao i na višestruki značaj tradicionalno bliskih i prijateljskih odnosa srpskog i arapskog naroda Palestine.

Istakao je da je Palestina trenutno onemogućena u svom razvoju, ali da se nada da će jednog dana moći da dočeka svoje goste u, kako je kazao, „slobodnoj Palestini“.

„Neka oni koji trenutno sprečavaju naš demokratski razvoj i slobodu znaju da ni oni neće imati slobodu u miru dok je ona nama onemogućena“, rekao je Nabhan.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime