У Зајечару потписан коалициони споразум СНС-СПС-ЈС-ПСС БК (ВИДЕО)

0
2277

У Зајечару потписан коалициони споразум између Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србије и Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК о заједничком изласку на изборе за чланове савета месних заједница, који ће бити одржани 18. марта ове године. Политичке странке које чине већину у Скупштини града Зајечара ће изаћи на изборе под називом „Наша кућа Зајечар -Српска напредна странка – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија – Покрет СНАГА СРБИЈЕ БК – Бошко Ничић“. Према речима градоначелника Зајечара, Бошка Ничића, који је иначе и носилац листе, поменута коалиција ће изаћи на изборе у свим месним заједницама, осим у Леновцу.

„Изаћићемо у свим месним заједницима, осим у Леновцу, мада и то није сигурно, изаћићемо са потпуном листом са преко 400 кандидата за чланове савета месних заједница. Надамо се да ћемо у већини месних заједница успети да изађемо са пуним листама, у неким месним заједницама је то технички немогуће по важећем Закону. Услов је да за једног кандидата потпишу 10 мештана, а имамо месне заједнице са најмање седам чланова Савета, где је много тешко сакупити чак 70 потписа јер нема толико житеља, а неки људи нису ни желели да се укључују у изборне процесе. Да би такве месне заједнице функционисале, потрудићемо се да обезебедимо, бар онај минимум од 4 до 5 људи, који ће се кандидовати. У тим месним заједницама у којима не буде довољан број кандидата или буде једнак броју оних који се бирају, избори се неће ни одржати, већ ће од стране Градске изборне комсије они који се кандидују бити проглашени за чланове Савета Месне заједнице“, истакао је Ничић.

Доктор Мирко Николић, председник Градског одбора СПС је поводом предстојећих избора за чланове савета месних заједница рекао да ниједна месна заједница неће бити запостављена и да се и овим изборима приступа сасвим одговорно, све у циљу решавања проблема грађана како на селу, тако и у граду.

Председник Градског одбора Јединствене Србије, Милорад Вучковић је на састанку рекао да је сигуран да ће ова коалиција, која иначе чини већину и на републичком нивоу, однети убедљиву победу на предстојећим изборима јер су грађани Зајечара препознали шта је будућност, како града, тако и села.

Из Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК се надају да ће заједничким снагама успети, пре свега, да реше проблеме грађана, посебно у сеоским срединама, и да је због тога споразум коалиције, који је данас потписан у Зајечару, од великог значаја.

„Захваљујем се Српској напредној странци што су нас прихватили да будемо заједно у коалицији и изађемо на изборе и да заједно помогнемо нашим месним заједницама, колико је то у нашој моћи, заједно са коалицијом Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије и надамо се добрим резултатима и да ћемо заједно успети“, истакла је Маја Илић, предсендица Градског одбора ПСС-а.

Пред овом коалицијом је сада веома озбиљан посао у наредном периоду јер је потребно прикупити око 4.700 оверених потписа, а како је речено на састанку, на овим изборима ће се видети ко озбиљно планира будућност овог града, а ко прича празне приче.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име