У склопу посете Србији, разговарали о пројектима у индустријској области

0
2151

Привредна делегација Белорусије борави у Србији где је имала састанке у министарству привреде о трговинско-економској сарадњи као и министарству унутрашњих послова, везано за будуће пројекте, и заједничку производњу ватрогасних возила.

Владимир Чушев, амбасадор Белорусије у Србији, истакао је да је мапа пута усаглашена и да ће бити потписана у оквиру планиране посете председника владе Србије Александра Вучића Минску.

„Има бројних праваца сарадње две земље. Спремни смо да у Новом Саду развијемо производњу и склапања трактора и аутобуса на гас у Крагујевцу и других производа заснованих на еколошким горивима, јер Белорусија заједно са Србијом прати ове трендове да задовољи стандарде еуро 6“, истакао је амбасадор Чушев.


Сарадња две земље, према речима Драгомира Ј. Карића, народног посланика и председника групе пријатељства Белорусије и Србије у Скупштини Србије, одвија се врло добро, пре свега на политичком плану, где су односи изванредни, што даје ветар у леђа нашим привредницима.

„Састају се председници, министри, састаће се и премијери, то ће бити историјски догађај када ће премијер АЛександар Вучић посетити Минск и Белоруисију, где ће пбити примљен са највишим почасатима. Ако је пре само пре 7 година обрт био 5 милиона евра између две земље ,данас је то 350 милиона и верујем да ћемо испунити план два председника у Минску да до 2020. године буде 500 милиона обрта две земље. Јуче су имали одличне разговоре код министра привреде Горана Кнежевића о улагању белоруских инвеститора у Петар Драпшин и очекујем да буде све више овакве сарадње“, истакао је Карић, председник групе пријатељства Србије и Белорусије у Скупштини Србије.

Дмитри Корчук, заменик министра индустрије Белорусије наглашава да две земље активно развијају односе у облати трговинско-економских односа.

„У склопу посете Србији, разговарали смо о пројектима у индустријској области, постоје добри изгледи за аутомобилску индустрију где смо за наредну годину испланирали испоруке и монтаже у Србији аутобуса Минске фабрике аутомобила, у области производње трактора. Веома активно развијамо индустријску сарадњу, и мислим да је задатак који су ставили пред нас, наши шефови држава, да се повећа трговинска размена на 500 милиона америчких долара, изводљив“.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име