У Будимпешти разговарано на тему Евроазијске уније (фото/видео)

0
2117

У хотелу Мериот у Будимпешти одржан је Међународни симпозијум „ Евроазијска економска унија и земље Централне Европе. Супарништво или партнерство. Перспективе изградње јединственог економског простора од океана до океана.“

Симпозијуму је присуствовало више од 30 представника политичких, пословних и стручних кругова Мађарске, Русије, Чешке, Румуније, Словачке. Из Србије, на симпозијуму су говорили, народни посланици: Драгомир Ј. Карић и Олена Папуга као и председник Скупштине дијаспоре и Срба и Региону, Драган Станојевић.

Учесници симпозијума заједничког су мишљења да у овом тренутку, посебно везано за догађаје у Грчкој и Украјини, Европа улази у период озбиљне економске и политичке кризе. ЕУ се суочава са најозбиљнијим проблемима свог опстанка од момента оснивања.

Учесници симпозијума су уверени да би додатно заоштравање конфронтације између ЕИ и Русије у садашњим условима повећало претњу безбедности, погоршало социјално-економску ситуацију Европљана. Стога предлажу да се тренутна ситуација не оцењује са гледишта остваривања циљева одређених политичких снага, већ искључиво из прагматичних, објективних становишта заснованих, посебни, на интересима развоја привреде европског континената.

Драгомир Ј. Карић, позвао је учеснике скупа да дођу у Београд како би се наставило са дискусијама на новом симпозијуму који би могао да буде одржан у српској престоници 12. новембра што су будимпештанске колеге са задовољством прихватиле.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име