У Бечу с Гуденусом: Учинићемо све да Србија што пре постане чланица ЕУ (ВИДЕО)

0
2187

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма разговарао је данас у Бечу са замеником градоначелника и потпредседником Слободарске партије Аустрије Јоханом Гуденусом о односима две земље, дешавањима у Каталонији и ситуацији на Косову и Метохији.

У српској делегацији били су и народни посланици Драгомир Ј. Карић и Ђорђе Косанић, затим заменик председника БК Групе за међународне односе Симон Д. Карић, власник фабрике авиона из Краљева Милорад Матић, као и политичари и привредници из Јагодине.

Марковић, који је и председник Посланичке групе српско- аустријског пријатељства у Скупштини Србије, захвалио се Гуденусу на покретању интернет петиције да Косово не уђе у УНЕСКО, што му, како је истакао, Србија никада неће заборавити.

„Јединствена Србија позвала је Србе да гласају за Слободарску партију Аустрије на ванредним парламентарним изборима. Честитамо им на одличном резузлтату који ће ову странку одвести у нову Владу Аустрије. Очекујемо да министри из Слободарске партије Аустрије у новој Влади наставе са подршком Србији и да, између осталог, повећамо економску сарадњу“, рекао је Марковић.

Марковић је Гуденусу поклонио значку са српском и аустријском заставом, у знак пријатељства између две странке и две државе.

Гуденус је сагласан да су на примеру Каталоније показани двоструки стандарди у односу на Косово, када је реч о праву народа на самоопредељење.

„Слободарска партија Аустрије се залаже за правичност у међународној политици и због тога сам покренуо петицију да Косово не постане члан Унеска. Учинићемо све да Србија што пре постане чланица ЕУ“.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име