Трибина ПСС-Богољуб Карић у Раковици: Наћи ћемо посао за све који буду желели да раде (ВИДЕО)

0
2385

Трибина „Покрет СНАГА СРБИЈЕ – Богољуб Карић за Београд“ одржана је вечерас у организацији Општинског одбора ПСС-БК Раковица.

На трибини је говорио Предраг Петруновић, председник Општинског одбора ПСС-БК Раковица, Драган Видојковић, члан Општинског одбора ПСС-БК Раковица, Перса Мињовић, председник ИО Главног одбора ПСС-БК и Драгомир Ј.Карић, народни посланик и заменик председника ПСС- БК.

Трибина је отворена песмом „Србијо, мајко“ коју је отпевао хор.

Присутнима се најпре обратио председник Општинског одбора ПСС-БК Раковица.

„Ја знам, и сигуран сам, да и сви ви овде знате да нема тога шта прави људи не могу да постигну ако се удруже с истим циљем. А нама је циљ врло јасан – да Раковица и Србија раде, граде и рађају. Ми припадамо Покрету који у свом имену има оно – СНАГА СРБИЈЕ“, рекао је Петруновић.

„И хоћемо и можемо да будемо управо покретачка СНАГА СРБИЈЕ. На нама је да с истом жељом и уверењем будемо достојни борци у армији оних који ће са Богољубом Карићем мењати Србију, омогућити свима да живе од свог рада, да су власници а не надничари на својој земљи. Морамо дати шансу младим људима у Србији“, нагласио је Петруновић.

„Данас нас је овде довољно да свако покрене свог комшију, свог рођака и да нас сутра буде дупло више. Прекосутра још више. Јер, ми се боримо за будућност. Знате ли како се ствара та снага? Рећи ћу вам – баш овако. Оваквом енергијом какву осећамо овде вечерас, оваквом жељом и ентузијазмом. Наш председник Богољуб је најбољи пример да је то могуће. Он је путоказ, али и доказ – да ако Срби могу да граде и стварају чуда свуде по свету, онда од нас самих зависи хоће ли и Србија бити земља среће, радости и богаства“, закључио је Петруновић.

При Одбору за социјлна питања, присутнима се обратила и Тамара Живковић.

„Сва деца без родитељског старања имају право на срећније детињство,“ казала је, између осталог, Живковић.

Драган Видојковић, члан Општинског одбора ПСС-БК Раковица рекао је да сви желе да учествују у економској револуцији Србије, чији је вођа Богољуб Карић.

„Хоћу да живим овде, да радим овде, да стварам овде и да остарим овде! Ја знам и видим да је Србија данас на добром путу, али да јој фали додатна снага. У имену наше странке је СНАГА СРБИЈЕ – ми смо управо та снага Србије! Наш покрет је та додатна снага. Знам да смо сви овде, на челу са нашим Богољубом Карићем, зато што желимо да дамо свој допринос бољој и економски снажнијој Србији. Србији која ће бити пример свим малим земљама како се може постати велики радом, памећу, а не бити нечији слуга у сопственој земљи! Ми смо вредни и радни и заслужујемо да живимо живот достојан човека. И зато сви ми желимо да учествујемо у економској револуцији Србије, чији је он вођа, наш Богољуб Карић“, поручио је окупљенима је Видојковић.

Председник ИО Главног одбора ПСС-БК Перса Мињовић обратила се окупљенима у Раковици, између осталог, цитатом Богољуба Карића: „У бизнису, кад уговорим неки посао и не урадим га у року, никада више посао нећу добити. Тако мора бити и у политици. Нема више препуштања наше судбине људима који не знају да раде.”

„ПСС је снажан као што је и Богољуб! Као председница Извршног одбора ПСС-БК желим вам много успеха у раду и уверена сам да ћемо на београдским изборима бити значајан фактор да се одбрани све ово што је влада стварала и створила од Србије, да постанемо фактор мира на Балкану. Имате снагу. Не плашите се. Знате како да остварите свој сан. Схватићемо то сви ми заједно с Покретом СНАГА СРБИЈЕ – Богољуб Карић. Направићемо план и успећемо. Будућност припада онима који верују у лепоту снова, визионари су ти који мењају свет. Они који су довољно одважни да прате свој сан су и они који обликују свет“, истакла је Мињовић.

Након говора председнице ИО Главног одбора, хор је отпевао песму „Востани Сербие“.

Народни посланик и заменик председника ПСС-БК Драгомир Ј. Карић рекао је на почетку свог обраћања да је посла увек било.

„Зато смо ту да не буде чекања за посао, и зато што је породица увек на првом месту! Желимо да причамо о породици, ту сам ја остварен човек“, рекао је Драгомир Ј. Карић.

„Морам рећи да када сам стварао фамилију ја нисам био овакав Драгомир Карић много тога је било другачије“, казао је у пуној сали општине Раковица.

Осврнуо се и на радне навике, и на људе који су стварали и градили ову земљу.

Кад сам отишао у пензију имао сам 47 година радног стажа и таквих људи има много који су спремни да раде.Додао је да је свестан да има и оних који су у Покрет дошли и очекују одмах да добију посао.

„…Ми смо ту да идентификујемо проблем, јер и лепа реч много значи за почетак. Најјачи сте кад сте у кризи, тад вам ради мозак“, поручио је Карић. Човек најбоље размишља кад је у проблему, додао је.

Осврнуо се на проблеме младих људи, на отуђење које је евидентно и овде, и у развијенијим земљама.

„Наши унуци су социјално угрожени јер се смањује енергија дружења. Нек деца уче школе, али нека се деца не стиде да оду на село“, истакао је Карић.

Путујући Србијом наилазио је на родитеље који се жале на то да имају проблем, не што им је мала пензија него што исшколована њихова деца немају посао, те се плаше за будућност деце.

„…Паре су свуда око нас. Треба само да се сагнете да их покупите. Не заборавите ни то да се радне навике се стичу од малена и запамтите увек има решења“, казао је Драгомир Ј. Карић.

„Србија има велики проблем, а то је незапосленост. Јесте много урађено по том питању у последњих пет година, и то је оно што је чињеница у раду ове владе, али је нормално да човек увек тражи више“, рекао је Карић.

Он је најавио и да ће врло брзо почети градња више од три милиона квадратних метара стамбено-пословног простора у Србији, а од тога два милиона у Београду.

„Раде се пројекти за три милиона квадратних метара. Добро је то што ће се градити у свим градовима Србије! …Видео сам како живе у Гаџином Хану и на југу и морам вам рећи велика је привилегија живети у Раковици и у Београду. А и Раковици треба вратити онај њен стари сјај“, рекао је Драгомир Ј. Карић.

„Али ми, ми доводимо инвеститоре, наћи ћемо посао за све који буду желели да раде. Један важан пројекат ће бити то што ћемо довести инвеститоре за високе технологије“, додао је Карић.


Осврнуо се на данашњи скуп Главног одбора СНС на којем је одлучено да се иде само на редовне изборе у Београду, а не и на ванредне парламентарне.

„Ми из Покрета подржавамо изборе. Што се нас тиче, можемо и на републичке изборе у марту, или априлу кад год“, нагласио је Карић у Раковици.

Он је на крају трибине позвао све који имају предлоге, мишљења или проблем да му пишу, а он ће им изаћи у сусрет и одговорити.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име