Светска премијера у Београду филма „Сунчаница“

0
2307

Светска премијера филма „Сунчаница“ славног руског редитеља Никите Михалкова у Београду је изазвала огромно интересовање грађана који су испунили чак и помоћна седишта у Сава центру.

На свечаност је дошао и председник Србије Томислав Николић, са супругом Драгицом. У публици су били и министри Зорана Михајловић, Александар Вулин, Кори Удовички, неродни посланик Драгомир Ј. Карић као и амбасадор Русије Александар Васиљевич Чепурин и друге високе званице.

Црвеним тепихом испред Сава центра, који је за ову прилику украшен призором из филма, прошао је и редитељ Емир Кустурица. У сали су биле драмске уметнице Јелена и Ивана Жигон, затим директор Кинотеке Радослав Зеленовић, певачи Ђорђе Марјановић и Радмила Караклајић…

Аплаузе грађана који су окружили црвени тепих добили су главни глумци из „Сунчанице“ Мартинс Калита и Викторија Соловљева, као и наша звезда Милош Биковић.

Када је Михалков ушао у дворану публика је устала на ноге и поздравила га овацијама. Редитељ је захвалио, али је у шали замолио гледаоце да приштеде дланове за крај пројекције. Он је образложио зашто се светска премијера дешава управо у Србији и навео три разлога, исто као и на поподневној конференцији за новинаре.

„Први је зато што је Србија примила десетине хиљада оних људи о којима говорим у овом филму. Многи Руси су били принуђени да оставе домовину и дођу у Србију, ту су живели и ту су земни остаци генерала Врангела и генерала Алексејева“, рекао је Михалков.

Други разлог је велики број сарадника на филму из Србије, међу којима су, уз глумца Биковића, асистент режије Станислав Поповић, монтажер Мића Зајц и други. „Коначно, премијера је рођендан филма, а рођендан се слави са пријатељима. Зато смо дошли овде“, поручио је Михалков.

Прича по мотивима прозе Ивана Буњина дешава се 1920. у логору за белогардејце на Криму, где се један официр сећа своје дивне љубавне романсе из 1907. године.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име