„Србија је данас независна и суверена држава и Русија ће је и даље подржавати“

0
2274

Руска амбасада прославила је данас Дан бранилаца Отаџбине.

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин истакао је да је за Русију и Србију војска увек била најважнији државни ослонац.

„Узајамно деловање руске и српске војске јача корак по корак. Данас наше земље имају одличне перспективе у области војне и војнотехничке сарадње“, рекао је амбасадор руске федерације на свечаности у руској амбасади.

Чепурин је нагласио да су добри односи две земље пример за све који желе сарадњу и поручио да ће Русија и даље подржавати Србију.

„То је и наш заједнички допринос будућности јединствене, безбедне и просперитетне Европе и целог света. Русија ће и даље подржавати Србију“, рекао је руски амбасадор.

Чепурин је рекао и да се слаже с онима који кажу да је Србија данас, после много година, заиста независна и суверена држава и да се на пријему налазе представници различитих политичких група и партија. Он је истакао да Русија и Србија имају добру сарадњу, укључујући и војну.

Руски амбасадор је уручио медаље припадницима Војске Србије за јачање пријатељства и војне сарадње, као и учесницима достављања хуманитарне помоћи сиријском граду Алепу.

Свечаности је присуствовао председник Владе Србије Александар Вучић, министри у влади Зоран Ðорђевић и Зорана Михајловић, директор канцеларије за КиМ Марко Ðурић, српски патријарх Иринеј, народни посланик Драгомир Карић са сестром Оливером Карић Недељковић, помоћник почасног конзула Републике Белорује у Београду Симон де карић, комерцијални директор БК групе Милош Вучинић, председник градског одбора ПСС БК Београд Велибор Стевић.

Поред њих свечаности су присуствовали и Драган Марковић Палма, Војислав Шешељ, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, као и представници верских организација, чланови дипломатског кора, културног и јавног живота.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име