„Srbija je danas nezavisna i suverena država i Rusija će je i dalje podržavati“

0
1996

Ruska ambasada proslavila je danas Dan branilaca Otadžbine.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin istakao je da je za Rusiju i Srbiju vojska uvek bila najvažniji državni oslonac.

„Uzajamno delovanje ruske i srpske vojske jača korak po korak. Danas naše zemlje imaju odlične perspektive u oblasti vojne i vojnotehničke saradnje“, rekao je ambasador ruske federacije na svečanosti u ruskoj ambasadi.

Čepurin je naglasio da su dobri odnosi dve zemlje primer za sve koji žele saradnju i poručio da će Rusija i dalje podržavati Srbiju.

„To je i naš zajednički doprinos budućnosti jedinstvene, bezbedne i prosperitetne Evrope i celog sveta. Rusija će i dalje podržavati Srbiju“, rekao je ruski ambasador.

Čepurin je rekao i da se slaže s onima koji kažu da je Srbija danas, posle mnogo godina, zaista nezavisna i suverena država i da se na prijemu nalaze predstavnici različitih političkih grupa i partija. On je istakao da Rusija i Srbija imaju dobru saradnju, uključujući i vojnu.

Ruski ambasador je uručio medalje pripadnicima Vojske Srbije za jačanje prijateljstva i vojne saradnje, kao i učesnicima dostavljanja humanitarne pomoći sirijskom gradu Alepu.

Svečanosti je prisustvovao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri u vladi Zoran Ðorđević i Zorana Mihajlović, direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić, srpski patrijarh Irinej, narodni poslanik Dragomir Karić sa sestrom Oliverom Karić Nedeljković, pomoćnik počasnog konzula Republike Beloruje u Beogradu Simon de karić, komercijalni direktor BK grupe Miloš Vučinić, predsednik gradskog odbora PSS BK Beograd Velibor Stević.

Pored njih svečanosti su prisustvovali i Dragan Marković Palma, Vojislav Šešelj, Boško Obradović, Vuk Jeremić, kao i predstavnici verskih organizacija, članovi diplomatskog kora, kulturnog i javnog života.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime