Спутњик прославио годину дана на медијском небу Србије *ФОТО/ВИДЕО

0
2578

Портал и радио Спутњик обележили су у четвртак први рођендан свечаним пријемом у Народном позоришту у Београду.

Свечаности су присуствовали председници Србије и Републике Српске Томислав Николић и Милорад Додик, амбасадори Русије и Белорусије Александар Чепурин и Владимир Чушев, редитељ Емир Кустурица, бројни политичари и личности из јавног живота Србије.

Поздрављајући многобројне званице, главна и одговорна уредница Спутњика Љубинка Милинчић истакла је да је Спутњик у Србију донео други поглед на свет. „За годину дана успели смо да се позиционирамо високо на медијском небу Србије, да покажемо да истина није увек црно-бела и само једна“, рекла је Милинчић. Према њеним речима, редакција је била оријентисана на то да оправда мото: „Говоримо оно што други прец́уткују“.

Заменик главног уредника корпорације међународне информативне агенције МИА „Русија сегодња“ („Русија данас“) Сергеј Кочетков рекао је да нико није могао да очекује да ће Спутњик у Србији за годину дана остварити такав успех, не само на радију и на интернету већ и на друштвеним мрежама.

Присутнима се обратио и прослављени редитељ Емир Кустурица.
IMG_1287

У име породице Карић први рођендан Спутњику честитао је народни посланик Драгомир Ј. Карић који је запосленима у Спутњику пожелео много успеха у даљем раду.

„Слободно се може рећи да је Спутњик за кратко време заузео добар део медијског неба у Србији, што се ретко дешава. Очекујем да ће ускоро овде бити и телевизија Раша тудеј“, рекао је Драгомир Ј. Карић.

Међу многобројним званицама били су и представници Владе Србије, угледни аналитичари и колеге новинари.

У уметничком делу програма наступиле су глумица Биљана Ђуровић и солисткиња опере Народног позоришта Сања Керкез. Такође, приказан је и кратак филм захваљујући којем су присутни имали прилику да се упознају са људима који раде у Спутњику и виде како изгледа један радни дан, односно година, ове редакције.

ВИДЕО: http://rs.sputniknews.com/srbija/20160211/1103174093/sputnjik-godina-istina.html

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име