СЕВЕР БАЧКЕ СПРЕМАН ДА МЕЊА СЕБЕ

0
2135

Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК на северу Бачке не посустаје. Напротив. У немаштини, радјају се нове идеје и отварају другачији видици деловања ове организације. Управо је то и суштина скупа који је у среду 21. маја одржан у Сомбору.

Основни закључак је да овај део Војводине и себи, али и настрадалом делу Србије у поплавама, може највише да помогне ако покрене иницијативу и оствари удруживање производјача у друштва малих акционара, који ће онда заједнички и организованп да наступе на домаће и светско тржиште. У том смислу очекују и конкретну помоћ БК групе, која изводи велике радове у Белорусији и Русији, којима могу да понуде квалитетне производе из више грана аграра.

Указано је и на примере који се већ остварују кроз сарадњу Оџака и белоруских прдузећа, поготово када је реч о обнови и јачању “Пољостроја“. У Оџацима су боравиле неколио делегација из Белорусије, а на самиту у Минску присуствовали су директор и председница Управног одбора Хипола. У посету им је био, у пратњи заменика председника ПСС- БК Драгомир Ј. Карић, белоруски амбасадор у београду..

У Кули је осварена изанредна сарадња са СНС и формиран је Клуб млади, који већ сада броји близу 200 чланова.

Закључено је и да се што пре одржи изборна скупштина Градског одбора ПСС- БК у Сомбору. Скупу су присутвовали Мирко Стаменковић, члан Преседништва ПСС- БК, др Злата Лончар Ћетковић и Марко Биљић, чланови Извршног одбора Главног одбора.

Поред чланова Градског одбора Сомбора – вд председника Рајка Ивановића, председнице ИО Ангелине Затезало, иначе и председнице Окружног одбора Западне бачке, још некилико чланова Градског одбора, састанку су присуствовали председници општинских одбора из Оџака Чедомир Станојевић, Куле Горан Мезеи и Малог Иџоша Петар Фазекаш, који је задужен да што пре формира привремени орган у Бачкој Тополи. Председник Суботице Драган Товаришић је био спречен.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име