SEVER BAČKE SPREMAN DA MENJA SEBE

0
2099

Pokret SNAGA SRBIJE – BK na severu Bačke ne posustaje. Naprotiv. U nemaštini, radjaju se nove ideje i otvaraju drugačiji vidici delovanja ove organizacije. Upravo je to i suština skupa koji je u sredu 21. maja održan u Somboru.

Osnovni zaključak je da ovaj deo Vojvodine i sebi, ali i nastradalom delu Srbije u poplavama, može najviše da pomogne ako pokrene inicijativu i ostvari udruživanje proizvodjača u društva malih akcionara, koji će onda zajednički i organizovanp da nastupe na domaće i svetsko tržište. U tom smislu očekuju i konkretnu pomoć BK grupe, koja izvodi velike radove u Belorusiji i Rusiji, kojima mogu da ponude kvalitetne proizvode iz više grana agrara.

Ukazano je i na primere koji se već ostvaruju kroz saradnju Odžaka i beloruskih prduzeća, pogotovo kada je reč o obnovi i jačanju “Poljostroja“. U Odžacima su boravile nekolio delegacija iz Belorusije, a na samitu u Minsku prisustvovali su direktor i predsednica Upravnog odbora Hipola. U posetu im je bio, u pratnji zamenika predsednika PSS- BK Dragomir J. Karić, beloruski ambasador u beogradu..

U Kuli je osvarena izanredna saradnja sa SNS i formiran je Klub mladi, koji već sada broji blizu 200 članova.

Zaključeno je i da se što pre održi izborna skupština Gradskog odbora PSS- BK u Somboru. Skupu su prisutvovali Mirko Stamenković, član Presedništva PSS- BK, dr Zlata Lončar Ćetković i Marko Biljić, članovi Izvršnog odbora Glavnog odbora.

Pored članova Gradskog odbora Sombora – vd predsednika Rajka Ivanovića, predsednice IO Angeline Zatezalo, inače i predsednice Okružnog odbora Zapadne bačke, još nekiliko članova Gradskog odbora, sastanku su prisustvovali predsednici opštinskih odbora iz Odžaka Čedomir Stanojević, Kule Goran Mezei i Malog Idžoša Petar Fazekaš, koji je zadužen da što pre formira privremeni organ u Bačkoj Topoli. Predsednik Subotice Dragan Tovarišić je bio sprečen.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime