Сајам туризма је најбољи тренутак да испланирате одмор: У Србији и даље најповољније! (ФОТО/ВИДЕО)

0
2372


Међународни сајам туризма који траје до 26. фебруара под слоганом „Уживајте на време!“, окупио је више од 1.100 излагача из 56 земаља.

Представиле су се туритичке агенције из Грчке, Египта, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Турске, Словеније, Бугарске, али и Индије, Мађарске, Туниса, Немачке… Први пут туристичке потенцијале представиће Национална туристичка агенција Кине, са седиштем у Будимпешти, а посетиоци ће имати прилику да упознају и регионе Руске Федерације.

Земља партнер 39. Сајма туризма је Црна Гора, дестинација која захваљујући географском положају и раскошној природи нуди разноврсне аранжмане.

Ексклузивне сајамске цене и попусти од пет до педесет одсто одавно су постали традиција београдског Сајма туризма, а излагачи су припремили најразличитије аранжмане: од породичних путовања, путовања за младе, одлазака на далеке дестинације, преко „фирст минуте“ понуда за летњи одмор, а ту су и даље и аранжмани за ову зимску сезону, одмори и опоравак у бањама и на планинама, увек актуелни спа викенди, егзотичне дестинације, цитy бреак понуде и конгресна дешавања.

Сајам туризма посетио је народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК, са Његовом Екселенцијом Владимиром Чушевим, амбасадором Белорусије у Србији, а на штанду Туристичке организације Регија Западне Србије и Туристичке организације Златибор, присуствовали су промоцији ове регије и разговарали са директором Чиготе, Жељком Стакићем.

Специјална болница „Чигота“ нуди услугу комплетне дијагностике и терапијом обољења штитасте жлезде, дијагностику и терапију кардиоваскуларних обољења, остеопорозе, дечије и адолесцентне гојазности, као и обољења коштано зглобног система.

Запослени у овој болници кажу да су посебно поносни су на медицински програм намењен редукцији телесне тежине и промени животног стила. Циљ програма није само смањење телесне тежине, већ је то и школа здравог и правилног живота.

„Већ годинама припемамо специјалну понуду са примамљивим попустима, а на Сајму туризма нудимо 25 посто попуста на Чигота програм, који може да се искористи током целе године. Ове године смо потписали уговор као придружени члан са нашом најзначајнијом асоцијацијом у туризму Јутом. Склопили смо и уговор о сарадњи са Поштанском штедионицом, па ће њихови корисници моћи да добију одређене попусте током боравка и лечења. Драго нам је што је наш данашњи гости амбасадор Белорусије којег је позвао народни посланик Драгомир Карић јер велики број пацијената са руског говорног подручја долази у Чиготу и прелази хиљаде километара да би се овде лечило. Најчешће долазе због лечења штитасте жлезде, а захаљујући лепотама Златибора и окружења наше болнице, многи гости одседају чак и када им није потребнолечење. Господин Карић је прошле недеље био наш гост, видео шта све нудимо и обећао је да ће се ангажовати око промоције наше понуде, а резултат је данашња посета амбасадора Белорусије нашем штанду. То нам отвара нове могућности за даљу сарадњу и долазак још већег броја туриста. Уверени смо да ће у будућности долазити све више пацијената и гостију са руског говорног подручја, посебно из Белорусије“, истакао је Стакић.

Истичући предности Златибора, Драгомир Ј. Карић, је нагласио да захваљујући истрајном раду запослених у Специјалној бољници Чигота све већи број туриста долази у овај крај, а посебно су бројни пословни људи којима болница нуди одличан програм.

 

„Што се тиче Чиготе, могу само да кажем да је у питању феноменалан објекат на којем цело наше окружење може да нам позавиди. У Чиготи је могуће да за три дана добијете све дијагнозе и све анализе. То је оно што треба сваком пословном човеку, да за три дана изађете као нови! Подржавам све шта ради доктор Жељко Стакић на Чиготи, као и све његове колеге и желео бих да тим примером крену и друге институције као што је Врњачка бања Кањижа, Стара планина, Копаоник… Желим да Србија има институције које раде 365 дана у години. Зато тврдим да је боље уложити у Србију у један њен киоск, него у приморске земље и у било који хотел са пет звездица. Они раде месец, два, а Чигота ради 365 дана и 365 ноћи. Добродошли у Србију!“, рекао је Драгомир Ј. Карић.

Амбасадор Владимир Чушев и Драгомир Ј. Карић посетили су и штанд Канцеларије за КиМ која је представила понуду за обилазак Косова и Метохије: Грачаницу, Високе Дечане, ски-центар Брезовицу, Штрпце, Призрен, Звечан, Косовску Митровицу…

 

„Одушевљен сам организацијом Сајма и могућностима које има наше Министарство за туризам које води Расим Љајић. Туризам је дефинитивно грана коју Србија мора да протежира свуда у свету и мислим да су овде прави репрезенти. Видим да је много партнера из Русије, Белорусије и других нама блиских земаља заинтересовано за нашу туристичку понуду и ми морамо да их привичемо у наше центре међу којима су Врњачка бања, Златбор, Стара планина, Копаоник. То ће донети и нова радна места!“, нагласио је Карић који је члан скупштинског одбора за привреду регионални развој трговину туризам и енергетику.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић позвао је грађане да посете Косово и Метохију и њену богату култруну баштину, наводећи да оног момента када више лјуди буде тамо одлазило, биће и више јединства и солидарности.

„КиМ и у географском смислу представлја један од најлепших делова Србије. У Метохијској котлини налази се део наше землје који не само да је најплоднији него га карактерише и медитеранска клима. Тамо су и наши манастири који су богатство српског народа, али и светска баштина Унеска“, рекао је Ђурић.

Драгомир Ј. Карић сусрео се и са министром трговине, туризма и телекомуникација, Расимом Љајићем, који је рекао да ће Београд од овогодишњег Сајма туризма додатно зарадити између три и четири милиона евра и остварити додатних 10.000 ноћења.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име