ПСС-БК уручио донацију болници у Смедеревској Паланци (ВИДЕО)

0
2186

Услови лечења у Општој болници „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци од данас ће бити знатно бољи захваљујући медицинској опреми коју су донирали општински одбори Покрета СНАГА СРБИЈЕ- БК из Косјерића, Пожеге, Велике Плане и Смедеревске Паланке.

Донација се састоји од два хидраулична кревета и каде за непокретне особе, и два кревеца.

Директор Опште болнице „Стефан Дечански“ Никола Ристић истакао је да ће медицинска опрема значити много, будући да је у плану отварање нове јединице интензивне неге, као и да ће допринети бољим условима лечења и неге непокретних пацијената и оних који се отежано крећу.

„Знам да Карић Фондација и породица Карић већ дуги низ година активно учествују у донаторству, и да су до сада помогли бројне болнице и институције од јавног значаја. Захвалан сам им на томе, а посебно на ономе што данас чине за нашу болницу. Ова захвалност нас на неки начин обавезује да се концентришемо на добре ствари и лечење наших пацијената и деце“, рекао је доктор Ристић.

Председник општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић истакао је донација која је уручена Општој болници „Стефан Високи“ у овом граду од великог значаја.
„Болница „Стефан Високи“ веома је значајна за наш округ, јер опслужује не само Смедеревску Паланку и Велику Плану, већ и друге градове када то неопходно. Свака помоћ је добродошла, због чега сам веома захвалан ПСС-у“, рекао је Пинторовић.

Према његовим речима у плану је комплетно реновирање болнице, у коју скоро ништа није улагано од кад је изграђена кроз пројекат вредан 800 милиона динара.

Приликом уручивања донације Перса Мињовић, председница извршног одбора главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, рекла је да нечије мало некоме значи много.

„Определили смо се за Смедеревску Паланку из разлога што смо пре два месеца били овде и сазнали све проблеме који муче овај град, услове привређивања и колико је људима овде тешко. Надам се да увек има добрих и хуманих људи који су спремни да помогну“, рекла је Мињовић.

Према речима Драгана Веселиновић, потпредседника извршног одора градског одбора Београд Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК ће наставити да помаже свима којима је помоћ потребна.

„Прикупили смо средстава и обездили ствари које су неопходне болници у Смедеревској Паланци. Није то нешто велико, али је од срца. Надамо се да ће бити још прилика да још нешто донирамо овој болници“, рекао је Веселиновић.

Веселиновић је подсетио и да је Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК пре два месеца једној угроженој породици у виду хране донирао помоћ у износу од 60.000 динара.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име