Predstavljana monografija „Baku“ u Delfi SKC-u *FOTO

0
2206

U Delfi kafeu SKC-u promovisana je monografija „Baku“ autorke Nargize Mamadove.

Azerbejdžan je zemlja bogate istorije, kulture, tradicije i običaja, zemlja u kojoj se susreću Istok i Zapad, zemlja u kojoj se vekovima prepliću različite civilizacije i kulture.

Azerbejdžan nazivaju „zemlja vatre“, a njegov glavni grad Baku – grad vetrova. Baku je drevni, a u isto vreme večno mlad grad, koji, kao i sam Azerbejdžan, ima zadivljujući geografski položaj.

Ako obrisi Azerbejdžana na geografskoj karti podsećaju na pticu koja leti prema moru, tada je njen „kljun“ Apšeronsko poluostrvo, na čijem se jugozapadnom priobalju nalazi Baku.
IMG_8064
To je jedan od malobrojnih centara avangarde u svetu. Baku je grad kolorita, o čemu svedoči njegova arhitektura. Tu arhitekturu su stvarali neimari iz najrazličitijih zemalja.

Ova monografija će omogućiti čitaocu da upozna arhitektonsko-umetnički izgled grada u raznim vremenima, da shvati živo upečatljenje koje su osetili svi oni koji su makar jednom posetili Baku.

O knjizi će govoriti: Nargiz Mammadova, autorka monografije, i književnica Milica Jeftimijević Lilić, autorka pesme „Baku, opet doći ću“. Promociji monografije prisustvovao je I narodni poslanik Dragomir J. Karić.IMG_8082

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime