Повратак Богољуба Карића? ВИДЕО емисија Ћирилица 26.12.2016.

0
2171


Бизнисмен Богољуб Карић је у специјалној емисији „Ћирилица“ отворено причао о томе да ли намерава да кандидује на предстојећим председничким изборима у Србији. Немам намеру да се кандидујем, а када бих то учинио не бих имао праву конкуренцију, осим Александра Вучића. Он хтео или не мора да се кандидује, јер је једино он има шансе да победи већ у првом кругу. Вучић треба што пре да објави своју кандидатуру, како би смирио ситуацију у Србији. Свака дуга опција сем победе кандидата Српске напредне странке значила би хаос и повратак Србије у 2000. годину рекао је Карић.

Председник „БК Гроуп“ је недавно најавио да ће се на пролеће следеће године вратити у Србију.Виши суд у Београду обуставио је један од два поступка који се у Србији воде против Богољуба Карића због апсолутне застарелости дела. Међутим, у Тужилаштву за организовани криминал кажу да и даље воде истрагу против Карића и сарадника у случају приватизације „Мобтела“ за проневеру око 60 милиона евра. Дела обухваћена том истрагом застаревају у мају 2017. године.Богољуб Карић је увек био један од оних посовних људи који се никада није разликовао од обичног народа! Баш то је показао и овога пута када је угостио Хаппy тв у свом пословном царству у Белорусији. Приликом обиласка свог великог тржног центра у Белорусији показао је Марићу наше производе који се тамо продају, алевине пудинге и сувомеснате производе Златиборца.

Говорећи о економији у Србији рекао је да је неопходно направити стратегију и подржати праве људе попут Матијевића и Милета Драгића а не уништавати такве људе што је и био случај са Драгићем и његовом породицом. Карић је говорећи о политичарима (Г17+) рекао да су били некоректни према домаћим бизнисменима и да им је било боље да доведу било којег странца него да доведу Богољуба. „Милијарду евра колико је влада коштуничина дала за Фиат, крагујевачки, да је боље да је та милијарда дата српским домаћинима и домаћицама за развој домаће пољопривреде…“ .

Говорећи о односу власти и државе према бизнисменима каже да је Хрватска власт увек била у бољи односима са својим бизнисменима,него српска према својим и док су хрватски бизнисмени куповали српску земљу српски бизнисмени су увек у лошим односима са влашћу.“ У Србији има бар сто људи који би успешно водили бизнис. Па,није Хрватска направила Робне куће Београд,није направила највећи комбинат у Европи ПКБ.Која год је државна делегација из света долазила у Београд,Тито их је водио у ПКБ“,наводи Карић.

Упитан за мишљење о Доналду Трампу каже да је Трамп контроверзна личност,али првенствено бизнисмен.Прихватио је поруку коју му је Карић послао као препоруку за вођење кампање. Како Марић каже Американцима који немају више где друго да раде осим на бензимским пумпама и МекДоналду, важна су нова радна места.Трамп је човек споразума и сада креће право на Москву. Направиће економско чудо,сматра Богољуб Карић.

Отварање врата Кремља је огромна ствар,али не видим да је након посета делегације са Вучићем нешто урађено. Морамо да дефинишемо наше интересе,направимо стратегију и подржимо наше људе, наводи Карић говорећи о перспективи економске сарадње Србије и Русије. Матијевић може да буде највећи произвођач
меса у региону,али да би то био иза њега мора да стане Влада, Развојна банка и државам,а не да га
хапсе.

Карић је демантовао да је у Русији, где живи од 2005. године, икада затражио азил. Србин сам колико и Рус, имам дипломатски пасош, са тим документом могу да путујем свуда по свету, једино не могу у Србију.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име