Посланик ПСС БК др Марко Богдановић и чланови одбора разматрали су информације о раду Министарства здравља (ВИДЕО)

0
1196

На седници Одбора за здравље и породицу која је одржана, 9. фебруара, чланови Одбора разматрали су Информацију о раду Министарства здравља за период април-јун 2021. године, и за период јул-септембар 2021. године.

Седници је председавао председник Одбора др Дарко Лакетић а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора, Драгана Бранковић Минчић, др Весна Ивковић, др Емеше Ури, Наташа Ивановић, Оливера Огњановић, Светлана Милијић, Марина Мирковић, Соња Тодоровић, др Драгана Баришић, проф. др Горан Тасић, др Марко Богдановић, Слађана Николић, Милица Николић и Невена Ђурић.

Информације о раду образложио је државни секретар у Министарству здравља проф. др Предраг Саздаревић и том приликом упознао чланове Одбора са нормативним пословима и активностима у поменутом периоду.

Саздаревић је навео да се Министарство здравља у 2021. години, поред континуиране акције у борби против Ковида 19, бавило изградњом и опремањем ковид болница и водило бригу о кадровима.

Подсетио је на пројекат реконструкције четири клиничка центра у Србији и то у Нишу, Београду, Новом Саду и Крагујевцу. Такође, указао је на знатна улагања у инфраструктуру, у болничке капацитете и набавку опреме.

Према његовим речима, све ово не би функционисало, уколико нема адекватног и континуираног запошљавања свих профила у српском здравству.

Саздаревић је указао на континуиран рад на процесу европских интеграција и усклађивању законодавства са правним тековинама ЕУ, за области у надлежности Министарства здравља у склопу чега је финализован Предлог преговарачке позиције за Поглавље 28 – заштита потрошача и здравља.

Након опсежног образложења уследила је расправа, након које су чланови Одбора већином гласова прихватили информације о раду за период април-јун и за период јул-септембар 2021. године.

На крају седнице председник Одбора др Дарко Лакетић информисао је чланове Одбора да је у децембру 2021. године, одржао састанке са представницима Црвеног крста и Института за трансфузију крви, са циљем да размотре могућности за подстицање добровољног давања крви, због недовољне количине резерви безбедне крви.

У наставку рада, разматране су представке грађана и организација и Одбор их је упутио надлежним институцијама на даље поступање.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име